Pescari sancționați de polițiști. Au fost confiscate peste 180 de kilograme de pește

HomeEconomie

Pescari sancționați de polițiști. Au fost confiscate peste 180 de kilograme de pește

În cadrul unei acțiuni organizate pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului, polițiștii nemțeni au constatat cinci infracțiuni, informează IPJ Neamț.

În perioada 8 – 11 martie 2021, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu cei ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț, au acționat în zona limitrofă a habitatelor piscicole naturale din județul Neamț, pentru combaterea braconajului piscicol. În acțiune au fost angrenați și reprezentați ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate, în flagrant delict, cinci infracțiuni prevăzute de OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 20 sancțiuni contravenționale, dintre care patru la Legea 61/1991 și una la OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare totală de 2.900 de lei și 15 pentru alte abateri.

Totodată, au fost confiscate 188,5 de kilograme de pește și indisponibilizate două plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 40 de metri. Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ 2.000 de lei.

„La data de 11 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară pe DN 15D, în localitatea Ruginoasa, cantitatea de 118,5 kilograme de pește viu, din specia crap, fără documente legale de provenienţă. Cantitatea de pește a fost confiscată și predată la o unitate de profil spre valorificare. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 64, litera h), din OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0