Prima paginăSocialSanatate

Persoanele violente rămân fără ajutoare sociale

Dimensiune text

La secţia Pediatrie ajung copii însoțiți de mame bătute de soţi şi fugărite de acasă. Aceste persoane nu vor mai primi ajutoare sociale.

 

La secţia Pediatrie este întâlnită tot mai des o situaţie care creează probleme medicilor şi, în acelaşi timp, pagubă la bugetul local. Doctorul Ioan Chereji, şeful secţiei Pediatrie, a constatat că există situaţii în care mamele care îşi aduc copiii la tratament sunt  agresate fizic de către soţi. Conducerea spitalului vrea să monitorizeze aceste cazuri şi, dacă ele se confirmă, persoanele în cauză nu vor mai primi ajutoare sociale.

„Am discutat cu domnul doctor Chereji, şi urmează, cu ajutorul Primăriei şi al Direcţiei de Asistenţă Socială, să vedem cum putem găsi o soluţie pentru mamele bătute şi alungate de acasă de soți cu tot cu copii. Ele sunt asistate social şi alături, la cantina de ajutor social, primesc mâncare şi sunt ajutate de către comunitatea locală. Noi le îngrijim pe aceste femei, le hrănim, după care ele se întorc acasă cu chef de ceartă şi ele iar ajung să ia bătaie de la soţi, să fie fugărite din nou şi să se întoarcă la noi. Urmează să identificăm aceste cazuri, iar în urma unei situaţii centralizate şi verificate, propunem ca, dacă termenii legii ne vor permite, aceste persoane să nu mai fie incluse pe listele beneficiarilor de ajutor, dacă au un astfel de comportament”, a declarat Leonard Achiriloaei, director financiar-contabil la Spitalul Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0