Prima paginăPolitica

Performanţa diminuează impozitele locale

Dimensiune text

Consilierul local PSD Petru Gîndulescu intenţionează să depună un proiect de hotărâre prin care familiile copiilor cu performanţe deosebite la învăţătură sau în sport, precum şi cele ale profesorilor ori antrenorilor care i-au pregătit, să fie răsplătite prin reduceri de taxe şi impozite.

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe  care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă consilierii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat. 

Petru Gîndulescu este inginer constructor, administrator al unei firme de construcţii şi se declară pasionat de ceea ce face. Consilier local din partea PSD, Gîndulescu nu pare foarte atras de politică, dar consideră că experienţa din legislativul local l-a ajutat să cunoască mai bine anumite aspecte ale activităţii de administraţie locale. Membru al comisiei pentru urbanism şi administrarea teritoriului, Petru Gândulescu a avut intervenţii aplicate în cadrul şedinţelor de plen. „Nu sunt un foarte bun orator şi nici nu-mi place să vorbesc ca să mă aflu în treabă. Dacă sunt nelămuriri ce trebuie explicate, intervin pe subiect. În general, însă, la comisii se discută şi se pun cap la cap detaliile. Se ia în discuţie fiecare proiect şi se fac comentariile şi observaţiile necesare, iar la şedinţa de plen preşedintele comisiei precizează care sunt eventualele modificări. În plus, toate proiectele ce ţin de urbanism sunt prezentate detaliat de doamna Ana Maria Alexe, arhitectul şef al Primăriei”, a declarat Petru Gîndulescu.

Unele dintre proiectele sale au ca sursă solicitările cetăţenilor. „PSD Roman este organizat pe 43 de organizaţii mai mici. Săptămânal, şefii organizaţiilor vin la sediu cu problemele din teritoriu. Cele mai multe sunt chestiuni fireşti, situaţii legate de parcări, de locuri de joacă, de spaţiul verde, lucruri care ţin de o anumită formă de confort a cetăţeanului”, a precizat consilierul local.

Acesta intenţionează să ceară votul colegilor săi pentru un proiect de hotărâre care se referă la sprijinirea familiilor ce au copii cu performanţe deosebite la învăţătură sau în sport. „Dacă va fi aprobat de plen, acesta va deveni activ din anul următor. Se referă la familiile care au copii de excelenţă şi la cei care îi pregătesc pe aceşti copii. Propunerea mea este ca familiile copiilor şi ale profesorilor ori antrenorilor să fie răsplătite prin reduceri de taxe şi impozite. Consider că ar fi un stimulent pentru adulţi în a-i încuraja pe tineri să facă sport sau să se dedice unui anumit domeniu de studiu. Nu am precizat, încă, ce fel de impozite se vor încadra în acest proiect, fiindcă mai sunt câteva detalii de pus la punct pentru ca proiectul să fie gata”, a explicat Petru Gîndulescu.

Consilierul PSD nu este membru în niciun consiliu de administraţie al unei unităţi de învăţământ din cauză că „nu se pricepe”, aşa cum o face când vine vorba de construcţii: „Am lucrat mulţi ani pe şantier şi am învăţat foarte multe lucruri. Am decis să înfiinţez o firmă şi am făcut multe lucruri, dar nu au fost lucruri de mare impact, fiindcă am o firmă mică. În schimb, am lucrat de fiecare dată cu pasiune şi conform legislaţiei. Din acest ultim principiu, nu prea am avut activităţi cu persoane fizice, fiindcă oamenii caută oferta cea mai ieftină, nu-i  interesează un contract. Prefer să lucrez pe contracte, fie că vorbim de instituţii ale statului sau persoane juridice: când nu ai niciun act la mână, e greu să pretinzi plata la timp a lucrării făcute”. Consilierul Gîndulescu  simte că i-a ajuns experienţa de a face parte din Consiliul Local Roman şi nu are alte planuri.

Familia Gîndulescu deţine un apartament, o casă şi un spaţiu comercial în Roman, două autoturisme Mercedes şi un Ford. În perioada 1986 – 2008, soţii Gîndulescu au achiziţionat bijuterii din aur şi din argint, tablouri şi obiecte de artă în valoare totală de 34.000 de euro. Petru Gîndulescu este administrator la SC Petrina Construct SRL, iar Viorica Gîndulescu este inspector la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Petrina Construct SRL a avut relaţii contractuale cu Primăria municipiului Roman înainte ca Petru Gîndulescu să devină consilier local. Ultimul contract, în valoare de aproximativ 425.000 de lei, a fost semnat în iunie 2011 şi s-a încheiat la sfârşitul anului 2012. Obiectul contractului a fost executarea unor lucrări în Pietonalul Ștefan cel Mare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0