Prima paginăSocial

Pereții Bibliotecii, mânjiți cu ruj

Pereții Bibliotecii, mânjiți cu ruj

Dimensiune text

”Moda” scrisului pe pereții blocurilor pare să nu moară niciodată în Roman. După ce în urmă cu vreo doi ani, un cetățean era pasionat să-și lase citatele pe aproape fiecare perete din oraș, acum altă persoană sau persoane s-au gândit să-și exprime iubirea direct pe clădirea monument istoric în care funcționează Biblioteca ”George Radu Melidon”. Așa se face că, acum, Casa Ioachim are pereții murdăriţi cu ruj.

”În noaptea de 2 spre 3 iulie, persoane certate cu bunul simţ au scris pe pereţii Casei Ioachim, monument istoric ce adăposteşte Biblioteca, murdărind o porţiune de perete şi pavajul de protecţie a scărilor. Rujul folosit nu poate fi îndepărtat cu ajutorul materialelor de curăţenie, astfel încât conducerea Bibliotecii va lua legătura cu constructorul pentru a găsi o soluţie şi peretele să fie refăcut. Conducerea Primăriei municipiului Roman face apel la cetăţeni să pună umărul la păstrarea curăţeniei în oraş. De asemenea, cei care sunt martori la astfel de fapte ce nu doar strică imaginea comunităţii, dar duc şi la o risipă de bani publici, să sune la numărul gratuit, apelabil din orice reţea, 0233.984”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Din păcate, ”distracția” celor care își lasă memoriile pe pereți costă mult, indiferent că vorbim de clădiri ale orașului sau clădiri proprietate privată. În general, odată colorat peretele cu diferite vopseluri, trec ani până când acestea sunt șterse de ploaie sau până când proprietarii dau bani pentru a acoperi zona. În unele cazuri, ce azi a fost curățat, în câteva zile a fost din nou murdărit.

Casa Ioachim a fost reabilitată, după trei ani de muncă, și redată publicului în vara trecută. Fiind vorba de un monument istoric, pentru curățarea mizeriei este nevoie de folosirea de materiale speciale.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0