HomeNeamt

Percheziții în Neamț la traficanți de țigări

Polițiștii au destructurat o rețea de traficanți de țigări cu ramificații în cinci județe printre care și Neamț. Valoarea prejudiciului cauzat este de peste un milion de dolari.

 

 

La începutul acestei săptămâni oamenii legii au reușit să anihileze o rețea de traficanți de țigări care are membri și în județul Neamț.
Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T)– Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava, au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit din 33 de persoane, cetățeni români și ucraineni, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În acest scop, în cauză sunt efectuate 36 de percheziții domiciliare pe raza județelor Suceava, Neamț, Iași, Constanța și Ilfov. Potrivit procurorilor,  membrii grupării, cu sprijinul unui subofițer din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, au introdus în mod ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde, adiacent localității  Brodina, județul Suceava,  cantitatea  de 325.000 pachete țigarete, provenind din Republica Ucraina. Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala este de peste 1.100.000 de dolari.

La sediul  D.I.I.C.O.T. vor fi audiate un număr de 20 de persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0