Percheziții ale procurorilor DNA la Administraţia Finanţelor Publice Neamţ

HomeEconomie

Percheziții ale procurorilor DNA la Administraţia Finanţelor Publice Neamţ

 

Miercuri, 7 iunie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat percheziţii în 12 locaţii, dintre care patru sunt sedii ale unor instituţii publice din judeţele Botoşani, Iaşi şi Neamţ.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate acestora, comise în perioada 2013 – 2016. În cursul zilei de 7 iunie 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații din care patru sunt sedii ale unor instituţii publice din județele Botoşani, Iaşi şi Neamţ‚ iar opt sunt sedii ale unor persoane juridice”, precizează un comunicat al DNA.

Surse judiciare citate de Hotnews au precizat că printre infracţiunile vizate se numără luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

„DGRFP Iași informează că lucrătorii DNA – Serviciul Teritorial Iași au fost prezenți astăzi la următoarele sedii ANAF: aparat propriu DGRFP, Administrația pentru Contribuabili Mijlocii Constituită la nivelul Regiunii Iași, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț. Se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate acestora, comise în intervalul de timp 2013 — 2016. Până la acest moment, ca urmare a perchezițiilor efectuate, au fost ridicate documente de la anumite compartimente de specialitate din cadrul DGRFP Iași, aparat propriu și unități subordonate. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași colaborează cu structurile Direcției Naționale Anticorupție și manifestă întreaga disponibilitate față de solicitările ce decurg din ancheta în curs”, precizează un comunicat al DGRFP Iași semnat de directorul general Marian Bosianu, citat de Agerpres.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0