Prima paginăSocialSanatate

Pensionarii, cei mai fideli pacienți ai centrelor de permanență

Dimensiune text

Multe dintre persoanele care apelează la centrele de permanenţă din judeţ, atât pentru consultaţii, cât şi pentru tratament, au vârste peste 60 de ani. Acest lucru reiese din raportările lunare pe care le fac responsabilii acestor centre către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ.

La centrele din anumite zone ale oraşelor, acolo unde populaţia este mai îmbătrânită, pensionarii reprezintă majoritatea pacienţilor de la centrul de permanenţă, care se adresează în special pentru tratamente. Un astfel de exemplu este întâlnit la centrul de permanenţă Anton Pann, din Roman. Acolo, în luna august, din totalul de 350 de persoane care au apelat la cadrele medicale pentru un tratament, 240 aveau vârste peste 60 de ani.

La nivelul tuturor centrelor de permanenţă, în luna august, din cele 4.800 de persoane care au apelat pentru o consultaţie, în jur de 2.000 aveau peste 60 de ani, iar din cele 6.500 de persoane care au avut nevoie de un tratament, aproximativ 2.200 aveau peste 60 de ani.

Cele mai frecventate rămân, în continuare, centrele de permanenţă din mediul urban. Luna trecută, din cele 9.694 de persoane din judeţ care au călcat pragul unui centru de permanenţă, 7.643 erau din mediul urban şi 2.051 din mediul rural. Din cele şase centre de permanenţă care funcţionează la ţară, cel din Moldoveni a avut cei mai mulţi pacienţi, respectiv 518.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0