Prima paginăNeamt

Pensii de 2.500.000 de lei, jefuite la drumul mare

Dimensiune text

O mașină a Poștei a fost atacată de mai mulți bărbați care purtau cagule. Angajații Poștei foloseau o Dacie papuc model vechi și s-au apărat de atacatori cu spray-uri lacrimogene. Anchetatorii iau în calcul și ipoteza înscenării. ~n tot județul au fost făcute razii.

 

 

Joi dimineață, la ora 7.45, o mașină a Poștei Române care transporta valori a fost jefuită în comuna Bârgăoani, pe DN 15D, după ce două autovehicule, în care se aflau patru persoane, dintre care una înarmată cu un pistol – conform declarațiilor celor doi angajați ai Poștei aflați în mașina jefuită – au blocat autoturismul pe traseu. Hoții au furat o sumă de bani, iar resturile bunurilor le-au abandonat. Potrivit reprezentanților Poștei Neamț, banii erau destinați achitării pensiilor în municipiul Roman și în comunele din zonă. În mașină se mai aflau saci cu alte bunuri și scrisori. Cei doi angajați ai Poștei nu au suferit vătămări corporale grave, unul dintre ei având, însă, leziuni în zona gurii.

Potrivit primelor informații, una dintre mașini avea numărul de înmatriculare străin, iar alta – număr de înmatriculare din Iași, însă, după primele cercetări, s-a constatat că erau false. „Unul dintre numerele de înmatriculare indicate nu a fost găsit în baza de date, iar numărul celeilalte mașini nu a fost reținut de angajații Poștei. Cei doi angajați erau dotați doar cu un spray lacrimogen, iar mașina cu care făceau transportul era o Dacie «papuc» de generație veche. Cei tâlhăriți au spus că agresorii purtau cagule și că nu pot oferi mai multe detalii. Noi luam în calcul orice ipoteză, adică și cea a jafului, dar și cea a unei înscenări”, a declarat comisarul șef Paul Taban, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamt.

Reprezentanții Poștei Române și cei ai IPJ Neamț nu au confirmat, până acum, câți bani au fost furați, dar, pe surse, se spune că ar fi vorba despre aproximativ 2.500.000 de lei, bani pentru circa 3.000 de pensionari din Roman. „Nu putem să spunem o valoare, nu am făcut o estimare deocamdată”, aspus Daniel Stoleru, directorul Oficiului Județean de Poștă Neamț.

Pentru prinderea făptașilor și recuperarea banilor, polițiștii au efectuat, joi, filtre rutiere în tot județul. De exemplu, la intrarea în comuna Ion Creangă, șoferilor li se verificau portbagajele mașinilor, ca și cum hoții ar fi aruncat sacii cu bani la vedere.

Pe lângă prinderea celor care au jefuit mașina Poștei, polițiștii fac cercetări pentru a stabili „o eventuală neglijență în cauză, având în vedere deficiențele cu privire la normele de transport a valorilor prevăzute de Legea nr. 333/2003. Din primele verificări a rezultat că autoturismul nu era dotat corespunzător pentru transportul de valori monetare”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Neamț.

Această chestiune nu reprezintă o noutate, fiind bine-cunoscută de reprezentanții Poștei Române. „În cadrul acțiunilor noastre de protest, am adus în atenția celor care administrează Poșta și condițiile de lucru, inclusiv problema autoturismelor folosite pentru transportul valorilor”, a precizat Vasile Trifescu, lider de sindicat al salariaților din cadrul Oficiul Județean de Poștă Neamț.

Joi, din dispoziția șefului Poliției Române, o echipă de specialiști ai Serviciului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului și Grupări Infracționale, din Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) s-a deplasat în județul Neamț. Cei doi ofițeri specialiști din IGPR vor acorda sprijin în cadrul activităților investigative, în vederea identificării suspecților în ancheta privind sustragerea unor valori din autoturismul aparținând Poștei Române.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0