HomeSocialReligie

Pelerinajul de la Cacica începe de la Roman

Aproape 100 de biciclişti vor porni de la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, urmând să ajungă la Cacica în ajunul Adormirii Maicii Domnului.

Sanctuarul Sfintei Fecioara Maria de la Cacica, judeţul Suceava, va fi centrul spiritual pentru mii de pelerini, între 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Și anul acesta, icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica a fost prezentă în comunităţile romano-catolice din Dieceza de Iaşi, în cel de-al treilea an dedicat familiei. Printre pelerini se vor afla PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar. Marţi, 13 august, la ora 9.00, PS Petru Gherghel va da startul pelerinajului bicicliştilor. Aproximativ 100 de biciclişti vor porni de la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, urmând să ajungă la Cacica miercuri, 14 august, în jurul orei 11.00. Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului se va celebra la ora 12.00. Din programul celebrărilor de la Cacica face parte şi pelerinajul tinerilor de miercuri, 14 august, condus de PS Aurel Percă. Apogeul ajunului sărbătorii Adormirea Maicii Domnului este privegherea cu lumânări de la orele 22.00.

Joi, 15 august, în centrul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului este liturghia de hram oficiată la ora 11.00 de către episcopul de Iaşi, alături de un sobor de preoţi din ţară şi din străinătate.

Cacica este un loc de rugăciune şi meditaţie, sfinţit prin prezenţa icoanei miraculoase a Fecioarei Maria, copie a icoanei „Madona Neagră” de la Czestochowa (Polonia), care a fost adusă la Cacica în anul 1809.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0