HomeSocialReligie

Pelerinaje la Mănăstirea Prislop şi în Grecia

Aceste călătorii sunt organizate de părintele Florin Aurel Țuscanu, parohul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” din Roman.

Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop

40 de romaşcani, coordonaţi de părintele Florin Aurel Țuscanu, parohul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” din Roman, vor face un pelerinaj la locurile sfinte din Ardeal. Organizat în perioada 18 – 19 octombrie, pelerinajul va include popasuri la Cetatea Aiud şi Monumentul Martirilor Anticomunişti din judeţul Alba, Mănăstirea Râmeţ, cea mai veche şi cea mai importantă vatră monahală din Arhiepiscopia de Alba Iulia, Catedrala Reîntregirii Neamului şi Obeliscul lui Horia, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, Mănăstirea Prislop (judeţul Hunedoara) şi Mănăstirea Sâmbăta de Sus (judeţul Braşov). „Ne vom ruga şi vom aşeza flori la mormântul părintelui Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului, fost stareţ la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, şi, apoi, la Mănăstirea Prislop. Costurile acestui pelerinaj se ridică la 200 de lei, în care sunt incluse cazarea şi cina. Este al VII-lea pelerinaj pe care îl organizăm la mormântul marelui duhovnic român, la cererea romaşcanilor”, a precizat părintele Florin Aurel Țuscanu, organizatorul pelerinajului.

Un alt pelerinaj este programat în perioada 21 – 28 octombrie, la locurile sfinte din Grecia. „Vom face un circuit în Grecia, pentru a vizita cele mai importante obiective turistice. Vom trece prin oraşele Atena, Corint, Patras şi Salonic, unde vom participa la procesiunea cu moaştele Sfântului Dimitrie. Vom vizita insulele Corfu, Eghina şi Evia, Mănăstirea Katoxenia, Muntele Olimp şi Complexul Meteora”, a spus părintele Țuscanu.

Costul pelerinajului din Grecia se ridică la 350 de euro şi include cazare şi masă. Pentru acest pelerinaj sunt alocate 20 de locuri pentru pelerinii romaşcani şi 20 pentru cei din judeţul Bacău. Informaţii suplimentare despre pelerinaje se pot obţine de la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • gadinceanul 9 ani ago

    Părinte Florin Aurel Țuscanu, cum de face Episcopia Romanului pelerinaj la mormântul Sf. Părinte Arsenie Boca dacă nu este canonizat? Doar pentru bani sau pentru ce ?