HomeSocialReligie

Pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca

Centrul de Pelerinaje „Sfântul Antipa” din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului pregăteşte, pentru perioada 18 – 21 martie, un pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara.

„Pelerinajul va fi făcut la cererea unor romaşcani care vor să ajungă la mormântul duhovnicului Arsenie Boca, fost stareţ al mănăstirii din Țara Haţegului şi una dintre cele mai iubite personalităţi ale ortodoxiei româneşti. Această deplasare va cuprinde vizitarea mai multor obiective turistice, printre care: Mănăstirea Râmeţ şi închisoara de la Aiud, din judeţul Alba, unde şi-au găsit sfârşitul opozanţii sistemului comunist, Castelul Corvinilor, din judeţul Hunedoara, şi Mănăstirea Sâmbăta de Sus, din judeţul Braşov”, a precizat preotul Florin Aurel Țuscanu, directorul Centrului de Pelerinaje „Sfântul Antipa”.

Transportul, cazarea şi masa se ridică la 300 de lei de persoană.

Arsenie Boca a fost unul dintre martirii închisorilor din regimul comunist. După moartea sa, în anul 1989, Mănăstirea Prislop, unde a fost înmormântat, a devenit loc de pelerinaj pentru creştinii din toate zonele ţării.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • gadinceanul 10 ani ago

    SA NE FIE CU IERTARE TOTI FAC PELERINAJE LA MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA DAR INTRBAREA AR FI’ ‘DE NU VOR SA CANONIZEZE UN SFANT CA PARINTELE ARSENIE BOCA”,LA FEL VA FI SI CU PARINTELE IUSTIN PARVU DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE .DE CE NU SE VORBESTE IN NICI O BISERICA DE ACESTI MARTIRI AI REGIMULUI COMUNIST

    • ai răbdare… te-ai întrebat despre VREDNICIA noastră, aşa, o clipă?! toate, cînd sunt rînduite, să fim noi vrednici doar de aşa sfinţi, că doar de rupt cu gura e plină lumea 🙂