HomeSocialReligie

Pelerinaj la Catedrală, la icoana vindecătoare de cancer

Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman va găzdui vineri, cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, o reproducere a icoanei făcătoare de minuni reprezentând-o pe Maica Domnului, supranumită „Pantanassa”, despre care se spune că a fost adusă de pe Muntele Athos.

Icoana va sosi la Roman în jurul orei 15 şi va rămâne în catedrala Arhiepiscopală timp de două ore, după care va fi dusă la Mănăstirea Petru Vodă. „Este o icoană vindecătoare de cancer, care a fost donată de Mănăstirea Vatopedi de pe Muntele Athos pentru Mănăstirea Petru Vodă. Această donaţie a fost posibilă deoarece pe Muntele Athos există o mare comunitate de călugări români”, a explicat părintele protosinghel Andrei Ioniţă, ecleziarhul Catedralei Arhiepiscopale. După primirea icoanei, va fi oficiată slujba de vecernie şi se va citi acatistul şi paraclisul icoanei „Pantanassa”.

În România mai sunt trei copii ale icoanei făcătoare de minuni „Pantanassa”: la Biserica Rusă din Bucureşti, la Mănăstirea Oaşa, din judeţul Alba, şi la Biserica „Sfântul Dumitru”, din Suceava.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Liviu 10 ani ago

    Bine ca am aflat ca si minunile se „reproduc”. Nu le este rusine acestor preoti sa profite de suferita si naivitatea oamenilor? BOR pastreaza niste ritualuri comparabile cu cele ale triburilor africane (inconjorul bisericilor in genunchi, trecerea pe sub masa, etc) astfel incat nu stiu daca sa rad sau sa-i trimit pe barbosii preafericiti la origini sau la reproducerile acestora.

  • buna ziua ma numesc GOLEA Stefan Florin . vin cu o rugaminte la dumneavoastra daca vreti si daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca toti oamenii. Ma gandesc ca vin sarbatorile de iarna iar noi nu avem ce pune pe masa . tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna, iar din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la oamenii care ne dau bani pe datorie si la magazinele care ne dau de mancare pe datorie iar noi numai ramanem cu nimic. Tata a picat intr-o depresie din cauza neajunsurilor, a fost la spital iar acum are pensie pe caz de boala, si are o pensie de 150 de lei. eu sunt la liceu, ma duc in fiecare zi la scoala fara mancare, fara nimic, cand vin acasa daca e de mancare mananc, daca nu, nu mergem la magazin sa ne dea pe datorie. Apa a dat-o in judecata pe mama ca nu a mai platit-o de foarte mult timp si are de dat 18 milioane de lei vechi, si nu avem de unde. iar din cauza asta tata a intrat in depresie si are pensie pe caz de boala. Nici nu vreau sa ma gandesc ca vin sarbatorile de iarna pentru ca nu avem nici macar un cozonac sa punem pe masa. va rog sa ma credeti. va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem si noi ceva de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cum puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca orice om.Dumnezeu sa va binecuvinteze si multa sanatate celor ce citesc. va las numarul meu de telefon sa ma sunati daca vreti sa ma ajutati 0731806200 va multumesc STRADA INDEPENDENTEI NR 24 JUD PH ORASUL BUSTENI-POIANA TAPULUI