Prima paginăPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Foc în stufăriş

Vineri, 24 iulie, la ora 16.58, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu pe un teren viran din satul Miron Costin, comuna Trifeşti. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de stins incendii, şi patru membru ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Trifeşti. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars vegetaţie uscată şi stufăriş, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.

Incendii pe mirişte

Sâmbătă, 25 iulie, la ora 12:08, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu de mirişte în Horia. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, unde au constatat că ardea miriştea pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Pompierii au stins în scurt timp incendiul izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise. Patru minute de la prima alertă, un apel la 112 anunţa că a izbucnit un incendiu de mirişte în localitatea Dulceşti. La locul indicat s-au deplasat trei subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de stins incendii, şi cinci membri ai SVSU Dulceşti, cu două tractoare, unde au constatat că ardea mirişte, pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare. Forţele au localizat şi lichidat incendiul, după operaţiuni ce au durat aproape o oră. Cauza probabilă a incendiului a fost tot fumatul în locuri nepermise.

Maşină în flăcări

Mai multe locuinţe din comuna Boghicea au fost în pericol sâmbătă seară, după ce un autovehicul de transport mărfuri a luat foc, în mers, pe DJ 207A. Două echipaje de pompieri au fost mobilizate la faţa locului, pentru a stinge o autocamionetă, semiremorca ataşată acesteia şi baloţii de paie pe care îi transporta. Pericolul nu a fost mic, deoarece exista posibilitatea ca flăcările să se extindă către două locuinţe aflate aproape de stradă. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars autocamioneta, semiremorca şi cei 70 de baloţi de paie. Cauza probabilă a incendiului a fost supraîncălzirea unei aripi a remorcii, din cauza frecării ce a apărut între aceasta şi roată.

COMENTARII

WORDPRESS: 0