Prima paginăPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Pericol de explozie

Miercuri, la ora 12.17, pompierii romaşcani au fost anunţaţi că a izbucnit un incendiu la o hală dezafectată din localitatea Sagna. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Roman, care au constatat că ardeau plafonul din lemn al halei, deşeuri textile şi din lemn. Pompierii au evacuat cele 20 de butelii de oxigen şi cinci de metan, încuiate într-un compartiment al halei apropiat de zona afectată, şi au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 300 de kilograme deşeuri şi plafonul din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului a fost tăiere cu flacără, fără respectarea normelor. La acţiune au participat şi doi voluntari ai comunei Sagna, cu o autospecială de stins incendii.

Locuinţă salvată de foc

Un bătrân de 79 de ani, din satul David, comuna Văleni, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a văzut cum mare parte din munca lui s-a făcut scrum. Pompierii romaşcani au fost alertaţi miercuri, 24 iunie, la ora 12.39, că a izbucnit un incendiu la o anexă a unei locuinţe din satul David. La sosirea militarilor, ardea o magazie, existând riscul ca flăcările să se extindă la casă, aflată la numai un metru de anexă, şi la grajd. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat proprietarului, care a suferit un atac de panică, dar bărbatul nu a fost transportat la spital. Pompierii au protejat locuinţa şi grajdul, apoi au acţionat pentru stingerea incendiului, timp de aproape două ore. Au ars magazia – pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, construită din lut, pe furci de lemn -, aproximativ o tonă de porumb, şi în jur de 200 de kilograme de coceni. Cauza probabilă a incendiului a fost depozitarea jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Un băiat este căutat în râul Moldova

Pompierii militari caută în râul Moldova un copil de 12 ani care a fost văzut traversând apa în zona podului CFR din municipiul Roman. Copilul nu a ajuns acasă în noaptea de marţi spre miercuri, dar autorităţile au fost alertate după ce familia nu l-a găsit în altă parte şi, apoi, a aflat că minorul a traversat râul. Pompierii romaşcani au realizat operaţiuni de căutare până la ora 22.00, apoi acestea au fost reluate joi dimineaţă, inclusiv cu scafandri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0