Pe 29 iunie, CFR Călători începe programul estival „Trenurile soarelui”

HomeEconomie

Pe 29 iunie, CFR Călători începe programul estival „Trenurile soarelui”

 

 

Începând din data de 29/30 iunie se pune în aplicare programul de circulație „Trenurile Soarelui, program estival de transport al CFR Călători. Până la data de 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura  zilnic legături directe din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră, către Delta Dunării şi retur, informează un comunicat al CFR Călători.

16 trenuri directe  (cu ramurile aferente) vor avea ca destinație Constanța/Mangalia, în timp ce 17 de trenuri vor pleca zilnic din gările Capitalei spre Constanța, din care șapte ajung la Mangalia. Detalii despre trenuri și orare plecări/sosiri sunt disponibile la acest link. De asemenea, există legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanța și stațiuni. Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin legi sau hotărâri de guvern în vigoare.

De asemenea, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, va circula zilnic un tren direct InterRegio pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur (IR 1689, cu plecare din București Nord la 06:10 și IR 1688, cu plecare din Tulcea Oraș la ora 13:10). În fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio și Interregio vor avea programul de circulație adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.

„Recomandăm tuturor călătorilor să își procure biletele de tren din timp pentru evitarea aglomerației de la casele de bilete, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă. Biletele pot fi achiziționate: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de bilete din gări; de la automatele ZebraPay; direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR; de la distribuitori autorizați (agenții de turism). Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au bilet, pentru evitarea taxării suplimentare în tren corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare”, precizează reprezentanții CFR Călători.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0