HomeActualitateNeamt

Patru oferte pentru depozitul de gunoi de la Girov

La depozitul de la Girov, care are o suprafaţă de 27 de hectare, vor ajunge deşeurile din tot judeţul, prin staţiile zonale de transfer.

Două firme şi două asocieri au depus oferte pentru gestionarea depozitului judeţean de deşeuri de la Girov. Miercuri, 24 septembrie, s-au deschis ofertele pentru managementul depozitului judeţean de deşeuri nepericuloase. Ofertanţii sunt: SC Tahal Bucureşti, SC Iridex Group Bucureşti, asocierea dintre SC Romprest Bucureşti şi ASA Servicii Ecologice Arad, asocierea dintre Ecosud Bucureşti şi Highsorting Bucureşti.

Câştigătorul licitaţiei ar trebui stabilit în 90 de zile, dar reprezentanţii Consiliului Judeţean Neamţ au spus că e posibil ca această perioadă să se prelungească, din cauza numărului mare de documente ce trebuie analizate pentru fiecare ofertă în parte. Alegerea câştigătorului va fi monitorizată de Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP). E posibil ca la această licitaţie să nu existe contestaţii, având în vedere că valoarea garanţiei ce trebuie depusă de cel care contestă câştigătorul anunţat se ridică la aproximativ 2.000.000 de lei.

Operatorul care va câştiga licitaţia de concesionare a serviciului de management al deşeurilor din judeţ va face afacerea vieţii. Contractul de concesiune pentru gestionarea deşeurilor a fost estimat la 211.500.000 lei, durata de derulare a contractului fiind de 21 de ani. La depozitul de la Girov, care are o suprafaţă de 27 de hectare, vor ajunge deşeurile din tot judeţul, prin staţiile zonale de transfer. Construirea depozitului judeţean a costat 47.120.454,8 lei, fără TVA. Întreg proiectul „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Neamţ” este în valoare de 129.798.341 de lei, fără TVA.

Comentarii

WORDPRESS: 0