Patru candidați eliminați miercuri din examenul de Bacalaureat

HomeSocial

Patru candidați eliminați miercuri din examenul de Bacalaureat

 

Miercuri, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat. La această probă, în județul Neamț s-au înscris 3.575 de candidați, pentru Matematică 2.588, iar 978 de candidați pentru Istorie – dintre aceștia au fost prezenți 3.441 de candidați, informează Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

„În județ nu au fost înregistrați candidați care au avut temperatura peste 37,3°C, nu au fost candidați care au susținut examenul cu subiecte de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminați patru candidați, care nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, au precizat reprezentanții ISJ Neamț.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc joi, 25 iunie. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00, în format anonimizat. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și în data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință cu nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0