Prima paginăEconomie

Patroni amendați cu sute de mii de lei pentru muncă la negru

Patroni amendați cu sute de mii de lei pentru muncă la negru

Dimensiune text

 

 

În perioada 1 – 31 august, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ a efectuat 161 de controale, ocazie cu care s-au constatat 203 deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 118 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 256.000 de lei.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, șase inspectori de muncă au realizat 87 de vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 93 de sancţiuni contravenţionale, din care șapte amenzi în cuantum de 31.000 de lei și 86 de avertismente contravenționale. Luna trecută, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate șapte evenimente de muncă cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel/de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă).

În domeniul relaţiilor de muncă, șase inspectori de muncă au controlat 74 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale, din care șase amenzi în cuantum de 225.000 de lei și 15 avertismente, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003, modificată şi completată. La patru angajatori au fost depistate 11 persoane pentru care angajatorii nu au încheiat forme legale de angajare. Au fost dispuse patru măsuri şi s-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale – patru amenzi în valoare de 220.000 de lei, precizează reprezentanții ITM Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0