Patinoarul se deschide pe 30 noiembrie. Târgul de Crăciun începe pe 5 decembrie

HomeSocial

Patinoarul se deschide pe 30 noiembrie. Târgul de Crăciun începe pe 5 decembrie

 

 

De săptămâna viitoare, de pe 30 noiembrie, începe o nouă ediție a Sătucului lui Moș Crăciun, practic târgul tradițional ce se realizează în această perioadă și de unde romașcanii sunt invitați să se bucure de produsele tradiționale românești și specifice sărbătorilor de iarnă. În aceeași zi se va deschide oficial și patinoarul din Piața „Roman Vodă”.

La fel ca și în anii anteriori, pentru aceste activități, Primăria municipiului Roman va încheia un parteneriat cu o firmă privată –  SC Viobeti Comimpex SRL, acordul de colaborare urmând să fie discutat de consilierii locali în ședința de luni, 26 noiembrie.

Pe durata desfășurării Târgului de iarnă, ce va începe pe 5 decembrie, firma va amplasa pe esplanada de la Statuie mai multe căsuțe în care se vor comercializa produse specifice iernii, un punct de kurtos, un punct pentru vânzarea de murături, un punct de desfacere pentru căciuli de blană și piele și un punct de desfacere pentru haine de blană și piele. Firma Viobeti va instala un mini-parc de distracții în vecinătatea patinoarului. Patinoarul, de dimensiuni 35 m x 15 m, va fi demontat începând cu data de 14 ianuarie 2019. Pe durata funcționării patinoarului, accesul va fi gratuit zilnic, între orele 10,00 – 12,00, pentru copiii sub 14 ani. Pe toată perioada funcționării patinoarului, cetățenii din municipiul Roman și din împrejurimi, începători sau avansați, vor avea posibilitatea să beneficieze de serviciile de agrement oferite și să închirieze patine de gheață de la căsuța amplasată lângă patinoar. Primăria va pune gratuit la dispoziția firmei cele 20 de căsuțe pentru comerțul din târg, dar va asigura gratuit alimentarea cu apă şi energia electrică necesare. În toată această perioadă, romașcanii vor avea acces gratuit la toaleta din spatele clădirii Primăriei, aceasta urmând să fie deschisă între orele 08.00 și 20.00.

Firma Viobeti va suporta și parte din costurile cu plata artiștilor ce vor concerta de Revelion. Mai exact, societatea va suporta costurile cu „recitalurile de muzică ușoară ale unor interpreți de talie națională și internațională, care vor fi stabilite de comun acord între Primăria Municipiului Roman și Viobeti (pentru ora 21:00 și pentru ora 23:00), cu asigurarea plății parțiale de către Viobeti”. Firma va asigura integral și costul recitalului de folclor susținut de un artist de muzică populară, ce va concerta de la ora 01.15.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0