Prima paginăActualitate

„Paștele ar trebui petrecut în familie”

Dimensiune text

Senatorul Ioan Chelaru va sărbători Învierea Domnului cu familia și prietenii. Amintirile din copilărie legate de Paște au mai mult valoare spirituală.

 

 

Pentru Ioan Chelaru, senatorul Colegiului nr. 2, sărbătoarea Paștelui este încărcată de spiritualitate și credință. Acesta consideră că sărbătorile trebuie petrecute în familie, împreună cu cei dragi, și cu accent pe bucuria interioară, nu pe aspectul material. Pentru a se pregăti așa cum se cuvine pentru Învierea Domnului, Ioan Chelaru se va spovedi și se va împărtăși în București, fiindcă la Roman va ajunge abia sâmbătă dimineață.

Cele mai plăcute amintiri ale senatorului Chelaru sunt legate de modul în care sărbătorea Paștele în copilărie. „Exista o tradiție, la Pildești, ca cei mai mici copii, până în clasa a doua, să meargă, în prima zi de Paște, din casă-n casă, cu vestea cea bună a Învierii și primeau câte ceva, de obicei un ou roșu. Când eram copil, mă impresiona mereu slujba din noaptea de Înviere, dar și slujba mare, din prima zi de Paște. După liturghie, mergeam acasă și ne așezam la masă cu toți din familie. Pe lângă rețetele tradiționale, cei mai mulți aveau grijă ca de Paști să îmbrace haine noi. Toate aceste lucruri erau frumoase fiindcă erau legate de credință, tradiție, pacea din familie. Se punea accent pe latura spirituală, pe reîntoarcerea către Dumnezeu”, mărturisește senatorul Ioan Chelaru.

Acesta regretă că, acum, totul este tratat cu mult pragmatism și că multe persoane privesc sărbătorile ca pe o minivacanță, eventual dedicată călătoriilor. „Eu sunt conservator și voi sărbători în familie. Vin copiii și cuscrii, aștept și alți prieteni, mă dedic familiei”, a mai spus senatorul Ioan Chelaru.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • EU 9 ani

    O intrebare domnului Chelaru: …Si care saracu romascan traieste departe de tara,de familia sa si de cei dragi,saracul roman care e dus in lumea larga dupa o bucata de paine sa o castige pentru FAMILIA SA…cum va petrece PASTELE??!!! El multumeste Bunului Dumnezeu ca are unde munci pentru ca sa isi ajute familia….si nici gand de petrecut Pastele langa cei dragi……Dumnealui domnul Chelaru,,,,,,….se bucura de Sfintele Sarbatori ale Pastelui langa familia sa si nu are nici o grija in aceasta privinta…..Paste Fericit domnule Chelaru!!!…PE CAND DOMNULE CHELARU O SA RIDICATI PROBLEMA IN SENAT SI IN PARLAMENT SA II READUCETI ACASA PE ROMANII PLECATI IN PRIBEGIE IN LUMEA LARGA???!!!……Ca au tercut 23 de ani……..oare va mai veni clipa aia???!! sa fim alaturi de cei dragi de Sfintele Sarbatori?!!….DOMNUL CHELARU …cu amintirile dumnealui…..NOI cei plecati in pribegie…cu amintirile noastre……( e mare diferenta…nu e asa??!!)