HomeRomanSanatate

Pască, ouă roşii şi cozonac pentru pacienții de la spital

Persoanele care vor fi internate la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman în perioada sărbătorilor de Paşti vor avea parte de un meniu festiv. Chiar dacă acesta nu va conţine toate preparatele tradiţionale, aşa cum se regăsesc, de obicei, în gospodăriile românilor cu ocazia acestei sărbători, cel puţin vor primi alimentele specifice sărbătorilor de Paşti, cum ar fi cozonac, pască şi ouă roşii.

„Am pregătit un meniu special pentru pacienţi. Măcar atât să putem face pentru cei care sunt nevoiţi să petreacă sărbătorile în spital. Pe lângă un meniu deosebit, am pregătit şi cozonac, pască şi ouă roşii, atât din fondurile proprii, cât şi cu ajutorul unor sponsori”, a declarat medicul Mihaela Banu, directorul interimar al Spitalului Municipal Roman.

De un meniu special vor avea parte şi pacienţii cu boli psihice cronice care îşi vor petrece sărbătorile de Paşti internaţi în Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman. „Ca în fiecare an, le vom oferi pacienţilor friptură, cozonac, pască şi ouă roşii, pentru a-i face să simtă că este sărbătoare. În condiţiile în care va fi posibil, vom invita şi un preot care să vină să facă o slujbă şi să le dea o binecuvântare pacienţilor”, a spus medicul Anca Hîncu, managerul Spitalului de Psihiatrie.

Comentarii

WORDPRESS: 0