Prima paginăEducatie

Parteneriate între liceele tehnice și agenții economici

Dimensiune text

Liceul Tehnologic „Vasile Sav” este unul dintre cele 20 de licee tehnologice din țară care coordonează grupuri de lucru în cadrul proiectului strategic „Parteneriate active școală – întreprindere pentru îmbunătățirea formării profesionale inițiale – Pașii formării profesionale inițiale”, finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul POS DRU.

 

 

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea capacității învățămîntului profesional și tehnic de a asigura calificări și oferte educaționale relevante pentru nevoile pieței muncii, prin colaborarea directă cu reprezentanții mediului economic.
„În cadrul proiectului, se urmărește îmbunătățirea gradului de cunoaștere a cerințelor și condițiilor concrete pe piața muncii în rîndul reprezentanților învățămîntului profesional și tehnic, dar și al autoritățuilor publice interesate și al beneficiarilor sistemului și crearea unor cadre generale favorabile stabilirii unor parteneriate școală – întreprindere, prin realizarea unui studiu de oportunitate și de asigurare a colaborării directe și complexe a unităților școlare tehnice cu reprezentanți ai întreprinderilor„, a spus inspectorul școlar pentru învățămîntul tehnic Mircea Corlățeanu.

În proiect vor mai fi cooptate două unități școlare din județul Neamț, Colegiul Tehnic «Ion Creangă» din Tîrgu Neamț și Colegiul Tehnic «Miron Costin» din Roman și două unități din județul Vaslui. Elevi și profesori din aceste școli vor organiza și vor participa la activități comune pe perioada «Săptămînii de Școală Altfel», cînd vor fi vizitate întreprinderi, vor fi organizate discuții pe tema învățămîntului tehnic și vor fi formate punți de legătură între unitățile de învățămînt tehnic și profesional și posibilii angajatori din zonă. Este foarte important ca angajatorii să știe exact ce poate face școala în domeniul pregătirii elevilor, dar și elevii să cunoască oportunitățile pe care le oferă angajatorii„, a spus profesorul Dan Zaharia (foto), directorul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”.

În proiect sînt antrenate 80 de licee tehnice din țară, care oferă pregătire în special în domeniul electric, electrotehnic și al automatizărilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0