Prima paginăRural

“Parlamentului” comunei Boghicea îi pasă de oameni

Dimensiune text

Lucrările de asfaltare pentru mai mult de 10 kilometri de drum așteaptă finanțarea. Aleșii locali au promis în campanie o farmacie, un dispensar și o bază sportivă modernă. În timp ce politicienii ne pun pe jar, sătenii se luptă cu seceta.

 

Primarul comunei Boghicea, Eugen Mihai (foto), împreună cu cei 11 consilieri, va încerca să pună în practică proiectele promise locuitorilor comunei în campania electorală. „Componența Consiliului Local Boghicea nu s-a schimbat foarte mult față de cea din mandatul trecut. Sînt mulțumit de echipa cu care pornesc la drum. Dorim ca disputa politică de la București să se încheie cît mai repede, pentru ca proiectele depuse să poată primi finanțare„, a declarat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

 

Sătenii cer primarului continuarea proiectelor

 

Primar PSD al comunei Boghicea din anul 2008, Eugen Mihai, consideră că situația politică din țară este dăunătoare climatului economic. „Trebuie să se facă ordine în viața politică a țării, pentru a ne putea ocupa de problemele reale ale comunităților„, consideră primarul comunei Boghicea.

Acesta spune că locuitorii comunei pe care îi reprezintă și în numele cărora acționează sînt interesați mai mult de problemele locale decît de lupta politicienilor pentru putere, deși acest conflict se răsfrînge asupra soluționării multora dintre treburile locale. „În mediile rurale nu se discută prea mult despre ce se întîmplă în zona politicului. Nu sînt întrebat de oameni despre lupta politicienilor pentru putere, ci  despre momentul cînd voi începe lucrările de asfaltare a drumurilor publice„, a declarat primarul comunei Boghicea.

 

Primarul și echipa de consilieri se pun pe treabă

 

Deși se află în proprietatea Consiliului Județean, drumul DJ 207 Roman – Nistria se cere asfaltat de mulți ani, iar locuitorii comunei speră ca acest lucru să se întîmple cît mai repede și mai bine. „Modernizarea DJ 207 Roman-Nistria, care traversează trei sate – Boghicea, Slobozia și Nistria -, este prinsă ca obiectiv de investiții în strategia economică a Consiliului Județean. Este vorba despre asfaltarea a zece kilometri de drum, investiție  care nu doar ne-ar scoate din noroi, la propriu, ci ne-ar da șansa atragerii unor investitori„, a precizat primarul Mihai. În virtutea faptului că nimic nu se poate face fără o sănătate de fier,

înființarea unui punct farmaceutic în satul Slobozia ar scurta chinul oamenilor care sînt nevoiți să parcurgă 8 – 9 kilometri pînă la Boghicea pentru a-și cumpăra medicamentele. „Intenționăm să amenajăm acest punct farmaceutic în incinta căminului cultural. Programul acestei farmacii va fi armonizat cu activitatea medicului de familie pentru ca oamenii să-și poată cumpăra medicamentele chiar după ce iese de la medic„, a declarat primarul Eugen Mihai. Costurile lucrărilor  de amenajare a punctului farmaceutic se vor ridica la 50.000 lei. Construcția unui dispensar nou la Boghicea este o altă solicitare a oamenilor,  de care autoritățile locale vor ține seama. Amenajarea unei baze sportive moderne în comună este estimată la 5.000 lei. „Vrem să modernizăm pista de alergare și să facem un gard împrejmuitor, să consolidăm tribuna și să  amenajăm o copertină pentru aceasta„, a previzat primarul.

Cel mai important proiect al comunei Boghicea este alimentarea cu apă și canalizare a principalelor sate – Boghicea și Slobozia -,proiect ce include  modernizarea căminului cultural din satul reședință și înființarea unei biblioteci sătești. Proietul integrat mai cuprinde și asfaltarea unor sectoare de drum din satele menționate. „Poiectul a fost declarat eligibil, dar nu a primit finanțare. Eu sper ca în noul mandat și cu o nouă guvernare să putem implementa la nivel local acest proiect integrat„, a mai spus primarul Eugen Mihai.

 

Seceta lasă oamenii și animalele fără apă în comună

 

Autoritățile locale sînt preocupate în aceste zile de foc de controlul efectelor caniculei. Scăderea nivelului apei din fîntîni din cauza secetei este un semnal de alarmă și pentru primarul comunei Boghicea, care se arată îngrijorat de efectele caniculei pe termen lung. „Ducem apa cu cisterna în adăpătorile existente pe pășunile comunei, pentru ca animalele să nu sufere de sete. Nivelul apei din fîntîni a scăzut mult. Unele dintre fîntîni au secat, dar oamenii au de unde lua apă pentru că, la fiecare 100 de metri, se găsește o fîntînă. Nu pot spune că ne aflăm într-o situație de pericol, dar lipsa precipitațiilor pe termen lung ne-ar putea provoca dificultăți în alimentarea cu apă a populației și a animalelor„, a precizat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cetatean 9 ani

    Asa este la unii primari le pasa de oamenii care au dorit sa fie primar E. Mihai , dar primarului de la Secuieni nu i pasa decat de el si cei care au luptat pentru a iesi el PRIMUL , dar mai vedem ce o sa urmeze, sa vedem ce a facut cu ….stie el cu ce