Părintele Vasile Năstasă a trecut la cele veșnice

HomeSocialReligie

Părintele Vasile Năstasă a trecut la cele veșnice

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului anunță trecerea în veșnicie a părintelui Vasile Năstasă, vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos, păstor al credincioșilor din parohiile Brăteni (Protopopiatul Bistrița) și Secuieni (Neamț). Din 1997 și până la pensionare, în 2006, a slujit în Biserica „Schimbarea la Față” a cimitirului orașului Roman, unde a fost îmbisericit până la retragerea din activitate, în anul 2019.

Părintele Vasile Năstasă s-a născut în data de 21 octombrie 1940, în comuna Mărgineni, județul Neamț, într-o familie credincioasă şi evlavioasă. Părinții săi, Gheorghe și Maria, i-au insuflat credința strămoșească și iubirea față de cele sfinte. A urmat cursurile școlii primare în satul natal, Hârțești, apoi, între 1956 și 1959 a urmat cursurile Școlii de cântăreți din Mănăstirea Neamț. După încheierea stagiului militar, în 1963, s-a căsătorit cu Elena Grecu, având 3 copii. În perioada 1968-1971 a urmat cursurile seminariale speciale de a Curtea de Argeș, pe care le-a absolvitcu notă maximă, după care a fost hirotonit preot pe seama parohiei Brăteni, protopopiatul Bistrița. Între anii 1979 și 1983 a urmat studiile Facultății de Teologie din București, între timp, din 1977, pentru 10 ani este paroh în parohia Secuieni, județul Neamț. Din 1987, până în 2019, la retragerea completă din activitate, a fost alături de credincioși și în slujba lui Hristos, la Biserica „Schimbarea la Față” a cimitirului din orașul Roman. Părintele Vasile Năstasă a fost implicat și în administrația eparhială, îndeplinind pe rând funcțiile de secretar al Protoieriei Roman și de inspector eparhial, sub îndrumarea IPS Părinte Eftimie Luca.

Apreciind întreaga activitate desfășurată de părintele Vasile Năstasă, care și-a dedicat viața Bisericii, în acest ceas de vremelnică despărţire, întru aşteptarea Învierii de obşte, ne îndreptăm gândul spre familia îndurerată, precum şi spre toți cei care l-au cunoscut, îndemnându-i să-i păstreze amintirea mereu vie în inimile lor!

Trupul neînsuflețit al părintelui este depus acolo unde a slujit în ultima parte a vieții sale pământești, în Biserica „Schimbarea la Față” din Roman. Slujbele de pomenire vor fi săvârșite de la ora 19.00, sâmbătă (11 iulie) și duminică (12 iulie). Slujba de înmormântare va avea loc luni, 13 iulie, de la ora 10.00.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0