Prima paginăSocial

Parcul Jora, înfiinţat lângă Kaufland, cu derdeluş pentru sănii

Parcul Jora, înfiinţat lângă Kaufland, cu derdeluş pentru sănii

Dimensiune text

 

În apropierea hypermarketului Kaufland, autorităţile locale intenţionează să amenajeze, cu fonduri europene, o zonă de agrement ce va se va numi Parcul Jora, pe o suprafaţă totală de 12.812 metri pătraţi, ocupată, în prezent, de arbori crescuţi spontan.

Parcul Jora va avea, conform proiectului, o zonă pietonală pentru promenadă, piste pentru biciclişti, două locuri de joacă, derdeluş pentru sănii şi grupuri sanitare.

Costurile totale ale proiectului sunt de 1.979.037,88 lei (inclusiv TVA.), iar contribuţia proprie în proiect a municipiului Roman, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă, va fi în cuantum de 39.580,76 lei. Durata totală de realizare a proiectului este de 16 luni

În proiect urmează a se păstra arborii existenţi. Locurile de joacă pentru copiii de diferite vârste vor avea trei balansoare, un leagăn pentru doi copii, castel din lemn pentru activităţi, o groapă de nisip, carusel şi va fi prevăzut cu bănci din lemn cu structură din beton, pentru odihnă şi supravegherea copiilor de către părinţi şi însoţitori.

zona strada Jora 1

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0