HomeActualitateEconomie

Parcul auto din județ numără peste 120.000 de maşini

În ultima perioadă, au fost înmatriculate zilnic aproximativ o sută de autoturisme.

În ciuda faptului că situaţia economică a nemţenilor, potrivit datelor oficiale, nu este una deosebită, existând, în continuare, mii de şomeri sau persoane care lucrează pentru salariul minim pe economie, numărul de maşini înmatriculate a crescut constant în ultima perioadă.

Dacă, în lunile anterioare, numărul înmatriculărilor era în jur de 60-70 într-o zi, în luna august ritmul zilnic a crescut spre 100 de înmatriculări. Potrivit comisarului şef Ioan Simionel, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Neamţ, numărul certificatelor de înmatriculare eliberate a crescut şi pe parcursul acestui an, faţă de anul trecut, astfel că, de la începutul anului şi până la începutul lunii august, s-au eliberat 8.473 de certificate de înmatriculare şi 6.612 autorizaţii provizorii de circulaţie. Cele mai multe dintre autoturismele înmatriculate sunt second hand, cu foarte mulţi kilometri la bord.

La această dată, parcul auto din judeţul Neamţ a ajuns la 123.632 de maşini.

Pe lângă cei care, din economii sau din împrumuturi, reuşesc să îşi achiziţioneze o maşină, mai sunt şi cei mai înstăriţi, care doresc să scape de maşina veche şi să îşi cumpere una mai nouă, mai performantă. Astfel, în primele şapte luni ale acestui an, au fost efectuate şi 1.273 de operaţiuni de radiere a unor autovehicule.

Comentarii

WORDPRESS: 0