Parcarea de la „Roman-Vodă”, modernizată după Zilele Diasporei

HomeSocial

Parcarea de la „Roman-Vodă”, modernizată după Zilele Diasporei

 

 

Lucrările de modernizare a parcării de la Colegiul Național „Roman-Vodă” ar urma să înceapă după finalizarea Festivalului Diasporei, ce se desfășoară în acest final de săptămână. Lucrările vor presupune nu doar lărgirea carosabilului și amenajarea de locuri de parcare, ci inclusiv repararea trotuarului și a scărilor de la „blocul galben”.

„Am amânat intervenția pentru a finaliza și acest festival, după care avem proiectul deja finalizat, avem încheiat și acordul de parteneriat cu firma care are toate acele trotuare și toată terasa în proprietate, pentru că o cotă parte din acest proiect și din sumele de bani pentru realizarea investiției țin și de această firmă privată. Avem acceptul lor, avem contractul deja semnat și în luna septembrie vom demara aceste lucrări. Îmi doresc ca, în această toamnă, să finalizăm lucrările la această parcare. Pe de o parte să fie o parcare cât mai generoasă aici în centrul municipiului Roman, pe de altă parte să fie și un loc în care, așa cum vă spuneam, începând cu anul viitor, duminica să închidem accesul mașinilor, pentru a permite copiilor și tuturor organizațiilor care doresc să facă astfel de activități pentru tineri în această zonă. Mă gândesc ca, încetul cu încetul, să facem aici inclusiv Zilele orașului, dacă vom reuși să lărgim această zonă, pentru a nu mai bloca circulația în centrul orașului”, a declarat primarul Lucian Micu.

Scările aflate în fața magazinelor de la parterul blocului nr. 38 de pe bulevardul Roman Mușat din Roman, cunoscut romașcanilor ca „blocul galben”, vor fi reabilitate, în cadrul proiectului mai amplu de reamenajare a parcării din zona Colegiului Național „Roman-Vodă”. Scările în cauză se află în proprietatea societății Metex, care va pune la dispoziția municipalității suprafața de teren în cauză, de 225 metri pătrați, și va suporta integral costurile lucrărilor de reabilitare pentru această porțiune, în timp ce municipalitatea se va ocupa de cheltuielile de proiectare.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0