Prima paginăSocialReligie

Parc de joacă pentru copii în Parohia „Precista Mare”

Dimensiune text

Spaţiul de joacă va fi realizat pe un teren al parohiei de lângă Biserica „Precista Mare”. Proiectul este realizat cu sprijinul unor agenţi economici privaţi şi cu fonduri parohiale.

Parohia „Precista Mare” va amenaja un spaţiu de joacă pentru copii. Terenul ales de preoţii Bisericii „Precista Mare” pentru realizarea acestui parc se află în curtea interioară a Spitalului Vechi, pe lungimea gardului împrejmuitor al lăcaşului de cult. Intrarea în parcul de joacă va fi atât din curtea bisericii, cât şi din stradă. Despre motivele amenajării acestui parc ne spune chiar parohul Bisericii „Precista Mare”, părintele Dan Antoce: „Înfiinţarea unui parc de joacă pentru copii s-a făcut din raţionamente practice. Ne-am gândit la părinţii care vin la biserică împreună cu copiii şi care îşi pierd răbdarea şi încep să alerge prin spaţiile verzi din curtea bisericii. Ne-am lovit de această situaţie pentru că şi eu, şi părintele Buzdugan, avem copii mici şi se întâmplă acelaşi lucru când îi aducem la biserică. Un parc de joacă pentru copii este ceva ce ne lipseşte”.

Deschiderea locului de joacă s-a dorit a fi un dar al parohiei pentru cei mici.

Deşi iniţiativa nu este singulară, câteva parohii din ţară reuşind punerea în practică a acestui proiect, în Roman este o noutate.

Discuţii despre amenajarea unui parc pentru copii la Biserica „Precista Mare” au existat încă de anul trecut. „Anul trecut, s-a discutat despre amenajarea unui parc la Biserica «Precista Mare» şi domnul primar Leoreanu, membru în Adunarea Eparhială, a fost încântat de idee şi a spus că ne va sprijini”, a spus părintele Antoce.

Dorinţa a devenit hotărâre fermă, dar cu sprijinul unor agenţi economici privaţi din Roman şi cu resursele parohiale.

Părintele Antoce spune că lucrările de amenajare a parcului vor fi realizate în maxim trei săptămâni. „Iniţial, am dorit să realizăm acest parc până la 15 august, pentru a-l putea sfinţi. Discuţiile purtate cu sponsorii pentru creionarea acestui proiect au întârziat demararea lucrărilor”, a spus parohul Bisericii „Precista Mare.

Amenajarea acestui parc are şi un aspect pastoral-misionar, deoarece va fi un spaţiu al frecventelor întâlniri ale preotului paroh atât cu micuţii creştini, cât şi cu părinţii acestora.

Solicitarea pentru amenajarea unui parc de joacă a fost aprobată în şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial din 12 august.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0