HomeSocial

Panseluța din Sofrocești, judecată pentru trafic de droguri [FOTO]

O tînără de 29 de ani, din Sofrocești, comuna Trifești a fost trimisă în judecată pentru trafic de droguri. Ea făcea parte dintr-o rețea internațională de traficanți care transporta droguri pe ruta Iran – Turcia – Bulgaria – România – Japonia.

 

 

În luna noiembrie a anului trecut, oamenii legii au descins la locuința Mihaelei Panseluța Niculiță, din Sofrocești, comuna Trifești, unde au găsit nu mai puțin de 7,5 kilograme de methaamfetamină, ascunse în compartimente speciale făcute în valize. Oamenii legii au stabilit că femeia era un „cărăuș” ce făcea parte dintr-o rețea internațională de traficanți de droguri de mare risc, iar valoarea drogurilor confiscate în noiembrie se ridica la un milion de euro. Mihaela Panseluța Niculiță lucra de mai mulți ani în Japonia, iar anul trecut a făcut o scurtă vizită acasă, la mama ei.

 

Peste șase milioane de euro din traficul de droguri

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Mariana Telea, în vîrstă de 45 de ani, Niculiță Mihaela Panseluța Niculiță, 29 de ani, Ciprian Giurcă, 33 de ani, Marius Lupulețu, 23 de ani, și Gheorghe Silcă, 22 de ani, membri ai unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit din cetățeni români, iranieni și japonezi, specializat în traficul de droguri de mare risc. Procurorii au stabilit că Mariana Telea, din municipiul Sibiu, a organizat și finanțat transportul de methamfetamine, droguri de mare risc, pe ruta rutieră Iran – Turcia – Bulgaria – România – Japonia.

Drogurile proveneau din Iran și erau introduse în mod ilegal pe teritoriul României de membrii grupării, disimulate în genți de voiaj, care aveau confecționate compartimente speciale. Ulterior, drogurile erau transportate de către inculpații Mihaela Panseluța Niculiță, Adrian Kosa și alți membri ai grupării, în orașul Tokyo, Japonia, unde erau comercializate la prețul de 500.000 dolari pe kilogram și respectiv 1.000 de dolari gramul.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința Marianei Telea, din Japonia, a fost ridicată și indisponibilizată suma de aproximativ 800.000 Euro.
La data de 6 noiembrie 2011, Adrian Kosa, fiul Marianei Telea, a fost depistat pe Aeroportul Internațional Narita, din Tokyo, avînd asupra sa cantitatea de aproximativ zece kilograme de droguri de mare risc, iar cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului din Tokyo a fost ridicată cantitatea de zece kilograme methamfetamine.

Procurorii DIICOT, împreună cu  autoritățile judiciare partenere din Bulgaria, Turcia și Japonia, au identificat și ridicat în total cantitatea de aproximativ 65 de kilograme droguri de mare risc – methamfetamine.
Valoarea drogurilor de mare risc este de circa 6.600.000 de euro.

Procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea unui imobil în valoare de 370.000 euro, situat în municipiul Sibiu, a  sumei de 31.000 de euro și a unui autoturism, aparținînd inculpaților.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluționare Tribunalului București.

Comentarii

WORDPRESS: 0