HomeRural

Pământul alungă investitorii din Săbăoani

Primăria Săbăoani se confruntă cu o situație inedită. Mari lanțuri de magazine ar dori să investească în comună, dar sunt alungate de problemele pe care le pun terenurile din zonă.

 

 

Primarul comunei, Valeria Dascălu, spune că a fost contactată de mai mulți investitori care au dorit să deschidă depozite sau magazine pe terenurile din comună, în apropierea șoselei E 85, însă au fost nevoiți să renunțe din cauza birocrației.

„Din păcate, la capitolul investitori stăm destul de prost. Mulți vor terenuri în apropiere de E 85, dar renunță când le explicăm prin ce au de trecut. În primul rând, pentru a avea acces la șosea, compania Drumurile Naționale Române le dă autorizație doar dacă vor construi un drum colector, iar de multe ori acesta trebuie să treacă pe terenurile localnicilor. În al doilea rând, sunt terenuri cu mai mulți proprietari, pentru că nu s-au dezbătut moștenirile, iar mulți dintre moștenitori sunt plecați la muncă în străinătate. Chiar și-așa, să aduci 100 de proprietari în fața notarului pentru a semna actele e destul de greu. Am fost contactați de lanțul de magazine bucureștean Miniprix, care dorea să facă un magazin cu acces la E 85, dar, după trei ani de încercări, a renunțat. De asemenea, am mai avut un mare lanț de depozite en-gros, care voia să facă un depozit pe raza comunei, dar a renunțat”, a declarat primarul Valeria Dascălu.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0