Pagube produse de ploile din ultimele 24 de ore, în Roman și în mai multe comune din județ

HomeSocial

Pagube produse de ploile din ultimele 24 de ore, în Roman și în mai multe comune din județ

 

 

Ploile din ultimele 24 de ore au afectat mai multe localităţi din judeţ, între care și municipiul Roman, fiind inundate mai multe gospodării şi terenuri, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Astfel, pompierii au intervenit în municipiul Roman (curte inundată pe strada Principatele Unite și copaci căzuţi peste trei maşini pe strada Ion Creangă) şi comunele: Români (curţi, beciuri şi fântâni inundate în satul Siliştea), Alexandru cel Bun (curţi şi beciuri inundate în satele Vădurele şi Vaduri), Vânători – Neamţ (misiune de salvare a patru adulţi şi doi copii, din trei gospodării izolate de apă, în satul Lunca), Răuceşti (curte inundată în satul Oglinzi și salvarea a aproximativ 300 de oi înconjurate de ape în satul Ungheni), Drăgăneşti (curţi inundate în satul Drăgăneşti), Brusturi (curte şi anexe inundate în satul Brusturi și o curte inundată în satul Poiana), Pângăraţi (evacuare apă din curţi, beciuri şi subsoluri inundate în satul Preluca), Pipirig (evacuare apă din curte şi subsol inundat în satul Boboieşti) și o misiune de degajare a unui autovehicul împotmolit în albia pârâului Agapia, pe raza localităţii Săcăluşeşti.

Au fost inundate 15 locuințe (la Drăgăneşti, Vaduri, Români, Pipirig, Vânători – Neamţ), curţi şi grădini (Români, Roman, Vadurele, Preluca, Drăgăneşti, Vânători – Neamţ, Brusturi, Vaduri, Pipirig) și 35 de hectare teren arabil. Au fost afectate șapte podețe și un dig (din comuna Drăgănești), iar pe DN 15B, satul Stânca, în comuna Pipirig, s-a circulat cu dificultate până la orele 23.00.

Toate misiunile pompierilor militari nemţeni au fost sprijinite de autorităţile locale şi de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile afectate de fenomenele meteo periculoase.

Miercuri dimineață, șase localităţi erau afectate total sau parţial de întreruperea energiei electrice: Sagna, Gâdinţi, Izvorul Alb, Timişeşti, Dumbrava şi Tîrgu Neamţ – cu trei linii electrice nealimentate, 42 de posturi de transformare nealimentate şi 2.440 de consumatori fără energie electrică.

Județul Neamț s-a aflat sub avertizare meteo cod galben de precipitații abundente de la începutul săptămânii trecute. Avertizarea este menținută și pentru miercuri, 1 august, pentru jumătatea de vest a județului.

Drăgănești

Drăgănești

 

Drăgănești

Drăgănești

 

Pângărați

Pângărați

 

Drăgănești

Drăgănești

 

Români

Români

 

 

 

 

Foot: ISU Neamt

Comentarii

WORDPRESS: 0