Prima paginăSocial

Pagube făcute de ploile de marți în mai multe localități din județ

Pagube făcute de ploile de marți în mai multe localități din județ

Dimensiune text

 

 

Aversele de ploaie și vântul puternic din cursul zilei de marți, 4 iunie, au făcut pagube în mai multe zone din Neamț. Pentru județul nostru a fost emisă ieri, până miercuri dimineață, la ora 3, o avertizare meteo de tip cod portocaliu pentru ploi în averse, vijelii și grindină.

Bilanțul ploilor căzute marți în județul Neamț arată astfel: 16 curţi inundate, șase beciuri inundate, cinci subsoluri inundate, 0,5 kilometri de străzi colmatate, un podeţ afectat și o locuință inundată. Localitățile afectate au fost: comuna Pâncești, sat Holm, orașul Roznov și municipiul Piatra Neamț, în mai multe locații – din cauza scurgerilor de pe versanți, transportului de aluviuni sau a revărsării din sistemul de canalizare.

Din cauza vântului puternic, în comuna Poiana Teiului, în satul Roșeni, drumul național DN 17B a fost blocat după ce pe carosabil a căzut un arbore rupt de vânt, iar la Gâdinți, drumul național DN 15D a fost blocat de un arbore căzut pe carosabil, care în cădere a avariat și un autocamion aflat în deplasare.

Citește și:   „Ziua de curățenie națională”: voluntarii au strâns 160 de saci de gunoaie de pe malul râului Moldova

Pompierii din cadrul ISU Neamț și membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență (SVSU) au acționat ieri pentru evacuarea apei din mai multe curți, locuințe și subsoluri din Roznov și Piatra Neamț, pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil la Gâdinți și Poiana Teiului, precum și pentru transportul cu un tractor al unor persoane care nu puteau ajunge la locuințe, după ce drumul de acces a fost inundat, la Pâncești. În comuna Farcașa, satul Bușmei, au fost evacuate la rude două persoane dintr-o locuință, de către șeful SVSU. Miercuri dimineață, pompierii interveneau în continuare în mai multe locații din Piatra Neamț, pentru evacuarea apei din beciuri și subsoluri.

Meteorologii au emis și pentru ziua de miercuri, până la ora 23, o avertizare de tip cod galben, vizând din nou ploi în averse, vijelii și grindină.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0