Prima paginăSanatate

Pagube de 10.000 de lei la Secția Psihiatrie, după incendiul de sâmbătă. Doi suspecți în atenția Poliției

Pagube de 10.000 de lei la Secția Psihiatrie, după incendiul de sâmbătă. Doi suspecți în atenția Poliției

Dimensiune text

Incendiul care a afectat sâmbătă dimineață, 2 ianuarie, secția Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgență Roman a făcut pagube de aproximativ 10.000 de lei, conform reprezentanților IPJ Neamț, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Două persoane se află în atenția Poliției pentru comiterea faptei.

Incendiul declanșat la ghena de manipulare a lenjeriei murdare a fost stins imediat de medicul de gardă, cu ajutorul stigătoarelor și al hidranților, după declanșarea alarmei de incendiu. Din fericire, în urma incendiului nu au fost persoane rănite grav, două cadre medicale și doi pacienți suferind ușoare intoxicații cu monoxid de carbon, în urma degajării unei cantități importante de fum, care a afectat holul și o cameră a clădirii secției. Cauza probabilă  de producere a incendiului a fost stabilită de pompieri ca fiind fumatul în loc nepermis.

Conform precizărilor șefului IPJ Neamț, comisar șef de poliție Paul Tablan, în acest caz sunt efectuate cercetări de către polițiști, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă, faptă prevăzută de articolul 255 din Codul Penal.

„Sunt două persoane bănuite. Au fost ridicate imagini de pe camerele de luat vederi. Colegii mei au fost și ieri și azi și continuă audierile în acest caz. În funcție de starea medicală a celor două persoane bănuite, doi pacienți internați pe secție, vom ști dacă răspund penal pentru fapta comisă. Prejudiciul este de în jur de 10.000 de lei și constă în distrugerile făcute la toaletă și pe holurile Secției Psihiatrie”, a declarat șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Paul Tablan, în cadrul unei conferințe de presă susținute luni, 4 ianuarie, la Prefectura Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0