Pagină de facebook dedicată concursurilor pentru funcţii publice, lansată de ANFP

HomeEconomie

Pagină de facebook dedicată concursurilor pentru funcţii publice, lansată de ANFP

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că, în vederea transparentizării complete a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a lansat un nou canal social media – pagina de facebook Concursuri instituții publice.ANFP.

„Transparenţa privind concursurile va fi maximă. În premieră, informaţiile oferite prin intermediul noului canal de comunicare vor cuprinde, pe lângă datele generale privind procedura de organizare (calendar desfăşurare concurs, condiţii de ocupare, aspecte logistice), şi datele despre bibliografie şi tematică, care se regăseau până acum exclusiv pe pagina instituţiei care organiza concursul. Aşa cum am mai spus, doresc o publicitate transparentă pentru toate concursurile din ţară, cu informaţii care să fie accesibile unui număr cât mai mare de persoane şi care să crească şansele de atragere de oameni competenți în administraţie. De asemenea, în cadrul ANFP suntem mai mult decât deschiși să gestionăm şi concursurile pentru personalul contractual din cadrul administrației publice”, a declarat cu acest prilej Liviu Mălureanu, preşedintele ANFP.

Funcțiile publice din administrație reprezintă aproximativ 14% din totalul personalului plătit din fonduri publice, iar personalul contractual – aproximativ 10%. Diferența până la 100% este reprezentată de alte categorii, precum medici, profesori, personal militar, magistrați etc.

Pagina va fi un instrument de promovare a tuturor concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice organizate de către instituţiile şi autorităţile publice locale și centrale şi va face legătura cu secţiunea dedicată concursurilor din site-ul instituţiei, mai arată reprezentanții Ministerului.

Pagina poate fi accesată la acest link: https://www.facebook.com/Concursuri.institutii.publice.ANFP/.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0