HomeSanatate

Pacienții sunt lăsați din nou fără rețete

Rețeta electronică, introdusă anul trecut, continuă să dea bătăi de cap medicilor, dar și pacienților, care nu pot beneficia de ea.

 

 

De data aceasta a venit rândul farmaciilor să aibă probleme, pentru că softurile instalate în farmacii nu sunt compatibile cu sistemul de prescriere electronic.
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț a notificat toate farmaciile din județ că toate rețetele prescrise offline (adică pretipărite și completate de mână) sunt la fel de valabile ca și cele prescrise online. Potrivit CAS Neamț, faptul că în sistem nu se regăsește o rețetă sau dacă farmacia nu are un cititor de coduri de bare nu trebuie să fie un impediment în eliberea rețetei, pentru că farmacistul are posibilitatea să introducă manual datele în calculator.
Sunt unele farmacii care nu eliberează astfel de rețete, pentru că nu au cititor de coduri de bare. Dacă ar introduce manual datele în calculator, atunci ar regăsi această rețetă. Este o problemă de compatibilitate între softurile instalate de farmaciști și programul de prescripție electronică„, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0