Prima paginăSocialSanatate

Pacienții de la Spitalul de Psihiatrie au avut sărbători fericite

Dimensiune text

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Sfântul Nicolae Roman s-a preocupat, în ultimele zile ale anului 2014, ca pacienţii să aibă, pe cât se poate, sărbători fericite. Fiecare dintre ei a primit mici atenţii, iar toţi au avut parte de un meniu festiv, din care nu au lipsit fructele şi prăjiturile. „La fel ca în fiecare an, am încercat să îi facem şi pe pacienţii noştri să simtă că este sărbătoare, chiar dacă sunt departe de casă. Am pregătit colinde şi urături împreună cu ei şi facem tot ce putem ca această perioadă să fie una deosebită şi pentru ei. Le-am pregătit un meniu mai deosebit, iar fiecare a primit o mică atenţie din partea conducerii spitalului”, a afirmat medicul Anca Hîncu, managerul Spitalului de Psihiatrie Roman.

Pe finalul anului 2014, echipa managerială a acestei unităţi spitaliceşti s-a preocupat şi de realizarea unor lucrări care trebuiau finalizate din bugetul pe anul 2014. În ultimele zile ale anului au mai fost realizate o serie de lucrări de igienizare, a fost montată servoscara, care să ridice la etaj persoanele cu handicap, şi a mai fost montat linoleum antibacterian în spaţiile care nu erau prevăzute cu aşa ceva.

Pentru luna ianuarie, managerul spitalului doreşte să înceapă lucrările de termoizolaţie şi de reparaţie a acoperişului, pentru care există deja bani şi aprobare din partea Consiliului Judeţean Neamţ, de care aparţine spitalul. Un alt obiectiv pentru 2015 este introducerea unei instalaţii de apelare de urgenţă a asistentelor.

De la începutul anului 2015, la Spitalul de Psihiatrie începe să funcţioneze o linie de gardă, acoperită de cinci medici, astfel că pacienţii vor avea parte de asistenţă medicală de specialitate 24 de ore din 24.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0