HomeActualitateRoman

Organizațiile non-guvernamentale cer sprijin de la contribuabili

Până la data de 25 mai trebuie depuse la sediile Administraţiei Finanţelor Publice acele formulare prin care contribuabilii decid să direcţioneze 2% din impozitul pe venitul realizat în anul anterior către asociaţii, fundaţii, unităţi de cult şi organizaţii non-guvernamentale.

Una dintre primele asociaţii care a făcut apel la cetăţeni pentru a-i sprijini activităţile, prin redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit, este Centrul Diecezan Caritas Iaşi, care are punct de lucru şi la Roman şi oferă, în mod gratuit, îngrijiri la domiciliu pentru persoanele în vârstă, bolnave şi singure.

Aceşti bani pot fi direcţionaţi şi către Asociaţia „Piatra Soarelui” Roman, care oferă îngrijiri paliative.

Cercetaşii din Pildeşti au şi ei nevoie de sprijin financiar pentru continuarea activităţilor. Completarea formularului 230, pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către această organizaţie este una dintre soluţii.

Centrul Delfinul Roman, punct de lucru al Asociaţiei Betania Bacău, care oferă copiilor cu autism terapie comportamentală individuală, este şi el pe lista posibililor beneficiari.

Fundaţia umanitară Pacea derulează mai multe proiecte, adresate în mod special tinerilor fără posibilităţi materiale care vor să îşi depăşească condiţia prin educaţie şi muncă. Cine vrea să ajute Fundaţia Pacea poate intra pe site-ul www.centrulsocialsfanton.blogspot.ro, de unde poate obţine mai multe informaţii.

Bisericile romano-catolice din Roman oferă şi ele posibilitatea enoriaşilor de a le sprijini activităţile prin completarea formularului de direcţionare a 2% din impozitul pe venit.

Organizaţiile din Roman care pot fi sprijinite prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit sunt numeroase, iar unele dintre ele sunt foarte cunoscute în comunitatea romaşcană. De exemplu, Asociaţia Roman 2000, care a fost înfiinţată pentru a coordona mai multe centre sociale ale Primăriei Municipiului Roman, cum ar fi Casa Speranţei, Casa Pâinii sau Casa Bunicilor, Asociaţia Iubire şi Speranţă, creată de preotul Mihăiţă Popovici, care întreţine zeci de copii care provin din famili nevoiaşe, pe care îi ajută zilnic cu lecţiile, dar şi cu hrană. Alte exemple sunt Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România, filiala Neamţ sau Centrul „Sfântul Leonard Murialdo”, în ale cărui activităţi de educare şi formare sunt implicaţi sute de copii din oraş.

În cazul în care, până la data de 25 mai, contribuabilul nu depune un asemenea formular, banii respectivi rămân la bugetul de stat.

Comentarii

WORDPRESS: 0