Prima paginăSanatate

Ore de sport numai cu adeverință de la medic

Dimensiune text

Medicii de familie, în special cei din mediul rural, au o nouă nemulțumire. Ei susțin că tot mai mulți profesori au început să ceară de la elevi adeverințe medicale din care să rezulte că sînt apți pentru a efectua orele de educație fizică.

 

 

Întrucît aceste adeverințe se eliberează de medicul școlar, în zona rurală, unde nu există decît medic de familie, părinții copiilor sînt nevoiți să scoată bani din buzunar pentru aceste adeverințe, întrucît ele sînt considerate servicii medicale la cerere. „Legea spune că, în mediul rural, unde nu există medic școlar, primăriile pot încheia contracte cu medicii de familie, pentru servicii de medicină școlară. Din păcate, prea puține primării au făcut acest lucru. Noi consultăm gratuit fiecare elev, pentru că se află pe listele noastre de pacienți. Sînt, însă, profesori care vor să se pună la adăpost de eventualele probleme de sănătate care ar putea să apară în timpul orelor de sport. Așa se face că ei cer elevilor adeverințe medicale numai pentru acest lucru. Dacă, am fi avut contract cu primăriile, atunci aceste adeverințe ar fi fost gratuite. Din păcate, ele sînt considerate servicii medicale la cerere și sînt contra-cost. Așa se face că elevii trebuie să scoată din buzunar 20 de lei pentru adeverință și 30 de lei pentru consultație, pentru că nu poți da o adeverință fără să consulți. Iar suma de 50 de lei, pentru copiii de la țară, e destul de mare„, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 9 ani

    Legea sanatatii da dreptul pacientului sa ceara medicului de familie ,,consultatie” (gratuita, bineinteles) si o adeverinta ca este sanatos (echivalenta cu un formular ,,de trimitere” la un specialist (tot gratuita!)!!!
    Asa ca, dragi ,,doctorasi” faceti-va meseria (ori n-ati auzit de …Hipocrate!)
    PS. O mare ,,doctoreasa” mi-a luat bani si cand m-am prezentat la ea cu rezultatul analizei cerute – chiar de ea! si mi-a eliberat o noua reteta – fara macar sa vada cum arata rana pentru care mi-a luat 50 de lei !!!