Prima paginăRoman

Orașul, sufocat de lucrări la rețeaua de apă

Dimensiune text

Rețeaua de apă a orașului a fost împărțită în 12 sectoare, fiecare dintre acestea urmînd a fi izolat. Ultimele evenimente au demonstrat autorităților că cele mai multe conducte și branșamente nu mai fac față cerințelor. Zilele acestea, echipele de intervenție trebuie să lucreze la 20 de defecțiuni.

 

În municipiul Roman, avariile la rețeaua de apă vor fi monitorizate mai atent și vor fi rezolvate punctual, fără ca apa să fie oprită în tot orașul. În luna iulie, din cauza unei lucrări de mare amploare, compania județeană ApaServ a decis întreruperea furnizării de apă în tot orașul pentru 24 de ore. Intervenția a durat mai mult decît s-a estimat inițial, iar după ce rețeaua a fost din nou alimentată cu apă, în cîteva zile au fost înregistrate aproximativ 40 de avarii. Unele din aceste defecțiuni au fost de amploare, astfel încît, în alte două zile, romașcanii rămas fără apă pentru mai multe ore, fără ca aceste întreruperi să fie prevăzute și, totodată, anunațate populației de către conducerea ApaServ. Spre exemplu, una dintre avariile care au oprit apa în oraș a fost pe strada Cuza Vodă. De altfel, pe această stradă, doar în ultima săptămînă au fost înregistrate nu mai puțin de șapte defecțiuni.

Situația de pe Cuza Vodă ne dă dreptate, în sensul că noi am introdus în proiect schimbarea în totalitate a conductei de apă și schimbarea parțială a conductei de canalizare, înainte de toate aceste probleme. După ce se va termina lucrarea, nu vor mai fi astfel de situații„, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

După toate aceste evenimente, reprezentanții Primăriei municipiului Roman și cei ai companiei ApaServ s-au întîlnit într-o ședință în cadrul căreia s-au pus la punct intervențiile ce urmează a fi realizate în rețeaua de apă a orașului. Mai mult, primarul municipiului Roman a cerut celor de la ApaServ să găsească soluții pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.
Am cerut celor de la ApaServ să punem la punct un sistem de zonare a municipiului, astfel încît, atunci cînd se intervine pe o anumită zonă, să se poată izola doar acea zonă, și nu întreg orașul. Este o operațiune mai dificilă, pentru că alimentarea orașului nu este liniară, este circulară. Cu toate acestea, am analizat cîteva ore, împreună cu specialiștii din Primărie și cei de la ApaSev, și am găsit soluții tehnice pentru o zonare pe 12 locații. Mi-am exprimat surprinderea și indignarea că nimeni nu s-a gîndit la acest lucru pînă acum„, a precizat Laurențiu Leoreanu.

Rețeaua de apă a orașului a fost împărțită în 12 sectoare

Rețeaua de apă a orașului a fost împărțită în 12 sectoare

Primarul municipiului Roman a cerut ca, pînă la sfîrșitul anului, Apa Serv să realizeze lucrările necesare pentru delimitarea mai multor zone din oraș, costurile actor intervenții urmînd a fi suportate din bugetul companiei județene.
Anul acesta se dorește izolarea a opt zone din cele 12 trasate pe harta municipiului. Lucrările vor consta în intervenții la periferia zonelor, amenajarea de cămine noi și montarea de vane. Dacă ApaServ va respecta deciziile luate în ședința de lucru cu reprezentanții Primăriei, în următoarele patru luni vor fi realizate lucrări în cartierul Nicolae Bălcescu (zona 9), cartierul Spirul Haret, (zona 2), pe strada Mihai Viteazul (zona 3), pe strada Eternității (zona 4), pe străzile Smirodava și Bogdan Dragoș (zona 1), pe strada Griviței (zona 7) și în partea de nord a orașului, acolo unde sînt mai ales sedii de firme și puncte de producție ale agenților economici (zona 11).

Pînă cînd vor fi demarate aceste lucrări care au rolul de izola viitoarele avarii la rețeaua de apă, echipele de lucru ale ApaServ au de remediat cele 20 de defecțiuni care nu au fost rezolvate săptămîna trecută, în acest sens fiind necesară suplimentarea lucrătorilor ApaServ. Una dintre echipe va lucra pe Aprodu Arbore, nr. 25 – Miron Costin nr. 59 – M. Costin, nr. 69 – Petrodava nr. 25. A doua echipă va lucra pe strada Spiru Haret, la intersecția cu Gheorghe Doja – Tudor Vladimirescu, intersecția cu strada Olteniei – Islazului, intersecția cu Bogdan Dragoș. A treia echipă va interveni pe străzile Smirodava – Griviței – Ion Ionescu de la Brad, intersecția cu Miron Costin – Soldat Porojan, intersecția cu strada Albinelor.

După ce lucrările se vor termina, echipe ale Primăriei Roman vor asfalta din nou străzile și trotuarele afectate, iar factura va fi trimisă companiei ApaServ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0