HomeRoman

Ora Pământului a stins lumina în oraș

Sâmbătă seara, aproximativ o sută de persoane au marcat Ora Pământului printr-o acțiune curajoasă, în care frigul și vântul au fost cei mai mari inamici.

 

 

Activitatea, organizată de Primăria municipiului Roman, a presupus un marș al luminilor către Piața „Roman-Vodă”. Un grup de susținători ai acestei mișcări ecologiste a plecat, cu lumânări aprinse, către Piață, din imediata apropiere a sensului de giratoriu de la „Doi măgari”. Cel de-al doilea grup a avut ca punct de plecare Hotelul Roman. Ajunși în Piața „Roman-Vodă”, cei care au avut curajul să înfrunte vremea pentru Ora Pământului au depus lumânările în forma numărului „60^”, după care au ridicat la cer baloane colorate și luminate cu leduri. De asemenea, începând cu ora 20.30 și până la ora 21.30, luminile în centrul orașului au fost stinse.

„La această acțiune a participat și un grup de elevi de la Școala Gimnazială «Mihai Eminescu», însoțiți de mine și de doamna profesoară Ana Maria Băetanu. Pentru buna organizare a acestei acțiuni, dorim să-i felicităm, pe această cale, pe edilul orașului Roman, domnul primar Laurențiu Dan Leoreanu, cât și pe doamna Irina Scorțanu, responsabila compartimentului de mediu din cadrul aceleiași instituții. Existența durabilă a umanitătii presupune gândirea în alte culori decât griul și negrul caracteristice poluării, transformarea simultană a mentalitaților. Schimbarea suntem noi! Fiecare eu, fiecare tu. Împreună”, a afirmat Emilia Ciomârtan, coordonatorul programului Eco-Schools, din cadrul școlii „Mihai Eminescu”.

Motto-ul acțiunii de sâmbătă a fost: „Eclipsa de bec. Stinge lumina!”

Comentarii

WORDPRESS: 1
 • Horga Mihai 9 ani ago

  Pământul, să-l răcim o clipă, o oră stăm în întuneric,însă iubindu-ne frenetic,temperatura-i
  se ridică. Becuri stingând, la lumânare,cină romantică se pune:e noapte,facem fapte bune şi parc-am vrea o repetare…Dar, ale orei-rezultate,le vom vedea, prieteni buni, numai
  peste vreo nouă luni(vei creşte iar, natalitate?) Pe glob există aprobare,în beznă am uitat
  amarul,dar, câte portofele oare,şi-or fi schimbat proprietarul? Şi spaimă,câtă lume-a tras,
  pe câte linii de metrou,a fost lumină de cavou,în lifturi,câte-or fi ,,rămas”?
  Şi chiar dacă suntem în U.E.,la fotbal,toţi,bătu-i-ar vina,pe stadion ,,ne sting lumina”…
  Înspre C.E.,C.M., drum nu e…