Prima paginăSocial

Opt blocuri vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

Opt blocuri vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

Dimensiune text

 

 

Opt blocuri din Roman urmează să fie reabilitate termic cu fonduri europene, după ce Primăria municipiului Roman a câștigat două proiecte cu finanțare de la Uniunea Europeană. Anul trecut, administrația locală a semnat contractul pentru reabilitarea energetică a blocului 33 din Anton Pann, un proiect ce trebuie implementat până pe 11 octombrie 2019, valoarea acestuia fiind de 924.901,96 lei. Luni, 29 octombrie, primarul Lucian Micu a semnat și contractul pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice în sectorul locuințelor din municipiul Roman”. Proiectul cuprinde blocurile 24, 42, 44 și 50 de pe bulevardul Roman Muşat, blocul 14 de pe strada Libertăţii și blocurile 28 și 31 de pe strada Anton Pann. Valoarea totală a proiectului este de 6.683.585,11 lei, din care suma eligibilă este 6.386.645,29 lei (inclusiv TVA).

„Sunt fericit să vă informez că Romanul a mai câștigat un proiect european, ce va îmbunătăți calitatea vieții câtorva sute de cetățeni. Astăzi, am semnat contractul de finanțare pentru proiectul «Creșterea eficienței energetice în sectorul locuințelor din municipiul Roman», prin care vor fi reabilitate termic încă șapte blocuri din oraș. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea totală este 6.683.585,11 lei. Cu acești bani pe care am reușit să-i atragem la Roman vor fi reabilitate termic blocurile 24, 42, 44 și 50 de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 14 de pe strada Libertății și blocurile 28 și 31 de pe strada Anton Pann. La acestea se adaugă și reabilitarea energetică a blocului 33 din Anton Pann, contract pe care l-am semnat deja și suntem în procedură de licitație pentru a stabili constructorul. În ultimul an am câștigat șapte proiecte europene, de peste 30 de milioane de lei, la care se adaugă alte 11 proiecte depuse și care se află în diferite stadii de evaluare. Sunt sume importante pe care le atragem de la Uniunea Europeană pentru a rezolva din problemele comunității noastre”, a declarat primarul Lucian Micu.

Citește și:   Fără modificări în scenariul de funcționare pentru școlile din județ, din 27 septembrie

În acest an, Primăria municipiului Roman a depus nu mai puțin de 18 proiecte pentru accesarea de fonduri europene, din care șapte au fost deja câștigate și în curs de implementare. Printre proiectele câștigate de administrația locală se numără cele de amenajare a parcurilor Jora și Zăvoi, reabilitarea și extinderea creșei Smirodava, precum și un proiect ce privește reducerea riscului abandonului școlar și unul ce are în vedere îmbunătățirea activității în relația cu cetățenii.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0