HomeEconomie

Oportunităţi de finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii

Ministerul pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism a afişat pe site-ul www.aippimm.ro ghidurile şi anexele de accesare a fondurilor nerambursabile furnizate de bugetul naţional pentru mai multe programe.

În primul rând este vorba de programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a serviciilor de piaţă, unde suma alocată este de 17.000.000 lei (minimum 213 beneficiari). Valoarea ajutorului financiar nerambursabil pe un proiect este de 80.000 lei, reprezentând 80% (microîntreprinderi), 70% (întreprinderi mici), 60% (întreprinderi mijlocii), restul fiind cofinanţare.

De asemenea, se mai pot obţine finanţări prin programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM. Ca noutate, se primesc planuri de afaceri pentru finanţare directă. Suma alocată este de 500.000 lei, valoarea ajutorului financiar nerambursabil pe un proiect este de 41.500 lei, reprezentând 90%, restul fiind cofinanţare. De asemenea, există programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare. Suma alocată este de 20.000.000 lei (minimum 200 beneficiari). Valoarea ajutorului financiar nerambursabil pe un proiect este de 100.000 lei, reprezentând 70%, restul fiind cofinanţare. Pentru programul de dezvoltarea serviciilor de piaţă este anunţată deschiderea sesiunii de înscriere pentru 2013 începând cu data de 15 iulie, ora 10.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • afaceristu 10 ani ago

    La nivel de municipiu, de judet, UNDE se pot cere relatii amanuntite ? Ati omis… Mssssssss