HomeEconomie

One-Stop-Shop, oportunităţi de finanţare şi consiliere pe idei de proiecte

 

Marţi, 12 aprilie, Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG a semnat protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat înfiinţării unui punct unic de informare şi consiliere, în fiecare judeţ, cu privire la accesarea fondurilor naţionale şi europene. ROREG are ca scop reprezentarea acestora la nivel naţional şi internaţional, în vederea sprijinirii dezvoltării lor instituţionale şi îndeplinirii obiectivelor care le revin.

Vasile Asandei, directorul general al ADRNE

Vasile Asandei, directorul general al ADRNE

În vederea punerii în aplicare a protocolului, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord–Est urmează să semneze un acord de parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene, în vederea constituirii a şase puncte de informare şi consiliere tip „one-stop-shop” la nivelul fiecărui judeţ din Regiunea Nord–Est, prin intermediul cărora se va crea un cadru integrat şi simplificat pentru ca potenţialii beneficiari de finanţare să obţină informaţii şi îndrumare privind accesarea fondurilor europene şi naţionale. Aceste „one-stop-shopuri” judeţene vor funcţiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atât în ceea ce priveşte furnizarea de informaţii corecte şi actualizate privind oportunităţile de finanţare din diverse surse (din programe naţionale sau din finanţări ale Uniunii Europene) cât şi în ceea ce priveşte consilierea în dezvoltarea ideilor de proiect.

În cadrul fiecărui „one-stop-shop” vor activa câte doi specialişti, cu experienţă în domeniul fondurilor europene şi/sau în colaborarea cu mediul de afaceri, ce vor fi selectaţi de ADR Nord-Est astfel încât să asigure expertiza corespunzătoare.

„Concretizarea acestui punct unic de informare sub cupola ADR Nord-Est este un rezultat firesc al muncii noastre din cei 17 ani de funcţionare. Activitatea de helpdesk desfăşurată până acum pentru Programul Operaţional Regional, cea a Centrului Europe Direct Nord-Est, completată cu funcţionalităţile de informare specifice diverselor proiecte unde suntem beneficiari, ne-au statuat în rândul colaboratorilor noştri din regiune drept un reper şi o sursă de informaţie actuală şi verificată. În acest context, funcţionarea One-Stop-Shop vine ca o continuare firească a activităţii noastre şi ne bucurăm că vom avea sprijinul Ministerului Fondurilor Europene pentru a structura în mod eficient această componentă importantă a activităţii noastre”, a declarat Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0