Prima paginăNeamt

Om bogat, om sărac, în Consiliul Județean

Dimensiune text

Consiliul Județean a făcut publice declarațiile de avere și interese ale membrilor legislativului județean. Din documentele postate pe site-ul instituției reiese că unii dețin suprafețe mari de teren, alții au conturi generoase sau investiții profitabile.

 

 Foto: Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță

 

Culiță Tărâță este cel mai bogat membru al Consiliului Județean (CJ) Neamț. Deține numeroase hectare de teren, are economii și nici o datorie. Președintele CJ Neamț deține 15 loturi de teren. În intravilan în Roman are trei terenuri, care însumează 1.500 metri pătrați. Mai are 38 hectare de pădure, peste 52 de hectare de teren agricol și 11.895 metri pătrați de fînețe.

Președintele CJ Neamț mai are două case, un apartament, o garsoanieră, bijuterii care valorează 20.000 euro și tablouri de 5.000 euro. Culiță Tărâță are depozite bancare în patru valute, cel mai consistent fiind contul în dolari americani deschis la o bancă din Austria – peste 35.000 dolari – și cel în lei, deschis în țară – 122.000 lei. În anul 2011, soția lui Culiță Tărâță a avut un venit de 600.041 lei printr-un PFA cu activitate agricolă.

Și doi dintre fiii lui Culiță Tărâță sînt oameni de afaceri de succes. C. Culiță Tărâță, asociatul unic al firmei TCE 3 Brazi, a luat pămînt în arendă de la ADS București pe o perioadă de 20 ani. Valoarea arendei constă în 27.841 tone de grîu/an, la prețul Bursei din Londra. Contractul de arendă expiră în anul 2021. Un alt contract pe care TCE 3 Brazi îl are cu o instituție a statului – Spitalul de Psihiatrie din Tulgheș – constă în furnizarea de produse agro-alimentare în valoare de 64.874 lei. Spitalul din Tulgheș mai cumpără produse agro-alimentare și de la George Tărâță, asociatul firmei T&S Impex. Contractul este în valoare de 113.863 lei.

La polul opus se situează consilierul județean Dan Vasiliu-Moise. Acesta nu are completate decît rubricile privind venitul anual pentru anul trecut, atît al său, cît și al soției sale. Venitul este „conform fișei fiscale”. Dan Vasiliu-Moise a fost referent în Camera Deputaților, iar soția sa este educatoare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0