HomeEducatie

Olimpici la națională de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Liceul va fi prezent la faza națională a Olimpiadei de tehnologii cu două eleve de la profilul turism și alimentație. 

Alina Iulia Creangă și Mădălina Aurelia Șendrea, eleve în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, s-au calificat la faza națională a olimpiadei la discipline din aria curriculară „Tehnologii” – domeniul turism și alimentație. Ele au obținut mediile 9,62 (9,30 la proba scrisă și 9,95 la proba practică), respectiv 8,65 (8,40 la proba scrisă și 8,90 la proba practică).

Elevele au fost pregătite de profesoarele Alexandra Măndășescu și Georgeta Gagniuc. „La faza județeană a olimpiadei la discipline din aria curriculară «Tehnologii» am participat cu șapte elevi, dintre care doi s-au calificat la faza națională. Pentru cele două eleve a fost prima participare la olimpiada județeană. Sunt mulțumită de prestația lor, pentru că s-a muncit mult. Am început pregătirile pentru faza națională, care va avea loc în perioada 6 – 10 aprilie. Am stabilit un orar de pregătire suplimentară, pentru că materia de concurs depășește programa școlară. Formăm o echipă bună și sperăm să ne întoarcem cu rezultate bune”, a precizat profesoara Alexandra Măndășescu.

Efortul depus va fi de folos elevilor în viitor. „Înainte de a participa la olimpiadă, am realizat mai multe proiecte împreună cu doamna profesoară Măndășescu, cu care avem o relație specială. Pregătirea pentru olimpiadă a început încă din luna decembrie. Doamna profesoară ne-a adus materialele de care am avut nevoie pentru pregătire. Am început să lucrăm și am fost evaluați periodic, pentru a vedea progresele înregistrate. A fost tot timpul aproape de noi și a contat foarte mult. Mi-aș dori să urmez în viitor o carieră în domeniu și să fiu pe picioarele mele”, a spus eleva Alina Iulia Creangă.

La clasa a XI-a, au fost obținute și două premii III, prin elevele Elena Florentina Moraru (profil construcții, instalații și lucrări publice), pregătită de profesoarele Marinela Adăscăliței, Nelia Lorica Havrici și Mioara Stoia.

La clasa a XII-a, Andreea Cătălina Barcan (profesori coordonatori Andreea Doroftei și Luminița Bîtîcă) și Paul Blaj (profesori Marinela Adăscăliției, Crina Cărpușor, Mioara Stoia și Daniela Simion), de la profilurile turism și alimentație, respectiv construcții, instalații și lucrări publice, au obținut premiul II. Pe poziția a treia la faza județeană a olimpiadei s-au situat Eliza Nicoleta Luca (profil turism și alimentație, profesori îndrumători Andreea Doroftei și Luminița Bîtîcă), Alexandru Gabriel Șurubaru (profil mecanică, profesori Iosefina Aramă, Adriana Antoniu și Mariana Cozma) și Alexandra Cristina Cimpoeșu (profil electronică și automatizări, profesori Gabriela Niță și Constantin Popescu).

Comentarii

WORDPRESS: 0