Prima paginăSocialEducatie

OLIMPICI DE NAŢIONALĂ DE LA „ROMAN-VODĂ” ŞI ȘCOALA GHERĂEŞTI

OLIMPICI DE NAŢIONALĂ DE LA „ROMAN-VODĂ” ŞI ȘCOALA GHERĂEŞTI

Dimensiune text

 

cnrv roman vodaSâmbătă, 12 martie, s-au desfăşurat fazele judeţene ale olimpiadelor la informatică şi istorie. În urma concursurilor, patru elevi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi Școala Gimnazială Gherăeşti s-au calificat la fazele naţionale.

La etapa judeţeană a olimpiadei de informatică, desfăşurată la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ, au participat 85 de elevi. Pentru faza naţională s-au calificat nouă elevi, şase la etapa pentru elevii de liceu şi trei pentru gimnaziu. Între aceştia se numără Flaviu Crăciun (clasa a IX-a), Teodor Ioan Băltoi (clasa a VII-a) şi Tudor Gheorghe Bursuc (clasa a VIII-a), elevi ai profesorului Florin Moldovanu la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. Etapele naţionale vor avea loc la Craiova, pentru liceu, şi în Bucureşti, pentru gimnaziu. „Felicitări elevilor, părinţilor şi profesorilor care i-au pregătit şi mult succes la etapele următoare”, a afirmat inspector Florentina Ungureanu, din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

Profesoara istorie Ana Maria Bejan

Profesor Ana Maria Bejan, de la Şcoala Gherăeşti

Tot sâmbătă a avut loc şi faza judeţeană a olimpiadei la istorie, desfăşurată în două centre, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi Școala nr. 3 din Piatra Neamţ. Au participat 120 de elevi, de la clasele VIII – XII, dintre care cinci vor forma lotul judeţului Neamţ care va merge la faza naţională a concursului, ce se va desfăşura la Brăila. Întrea aceştia se numără şi Roxana Adela Enăşoaie, de la Școala Gimnazială din Gherăeşti, pregătită de profesor Ana Maria Bejan, care a obţinut cel mai bun punctaj dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţ. Nu este primul rezultat de excepţie al elevilor din Gherăeşti pregătiţi de Ana Maria Bejan: anul trecut, Bianca Pal s-a calificat la faza naţională a olimpiadei de istorie, la clasa a VIII-a. „Felicitări elevilor, mulţumiri speciale doamnelor profesoare şi mult succes la etapa naţională”, a afirmat inspector şcolar pentru disciplina istorie, Elena Preda.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0