Olimpic la geografie pregătit la un liceu tehnic

Colegiul Tehnic „Petru Poni” are în acest an patru elevi calificați la olimpiade naționale. Printre disciplinele la care s-au calificat se numără și discipline de cultură generală, cum sînt geografia, religia sau matematica.

 

 

Anul școlar 2011-2012 s-a dovedit un an rodnic pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Petru Poni”. După etapa județeană a olimpiadelor școlare, patru elevi s-au calificat la faza națională, iar alți 18 au obținut premii și mențiuni.
Deși sîntem un colegiu tehnic – în care mare parte din ore sînt alocate pregătirii practice, pentru meserie -, avem rezultate foarte bune și la disciplinele de cultură generală, cum sînte geografia, religia (unde avem un elev calificat la faza națională) și matematica (unde, de asemenea, avem un elev calificat la faza națională a concursului). Dintre disciplinele tehnice, rezultate foarte bune am obținut la construcții, instalații și lucrări publice, unde am dominat clar etapa județeană, cîștigînd toate premiile puse în joc„, a spus profesoara Iolanda Deaconu, director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Performerii Colegiului Tehnic „Petru Poni” au fost, în acest an, la matematică, Antonia Lucaci, premiul I la concursul „Adolf Haimovici” și calificată la faza națională, Vasile Murariu, premiul II (ambii pregătiți de profesoara Dorina Deaconu), George Răzvan Iacob, premiul III, și Alexandru Mirică, mențiune (elevii profesoarei Monica Drîmbe) și Adina Chirilă, premiul II (pregătită de profesorul Ioan Paloșanu). La geografie, la clasa a XII-a, cel mai bun din județ s-a dovedit a fi Ovidiu Constantin Avram, calificat la etapa națională, elevul profesorului Mihai Ignat. La religie romano-catolică, elevii de la „Petru Poni” au obținut un premiu I și calificarea la națională, un premiu III și o mențiune, prin Adriana Petrișor, Andrei Imbrișcă și Alice Georgiana Iacob, toate elevele profesoarei Mihaela Pîslaru. La religie ortodoxă, Alexandra Enache, pregătită de profesoara Mirela Crețu, a obținut o mențiune.

La competiția pe discipline tehnice, cele mai multe premii au fost obținute de elevii din domeniul construcții, instalații și lucrări publice. La clasa a XII-a, Ionuț Vlăduț Hîrțan a obținut premiul I și participarea la faza națională, Emanuela Dumea, premiul II, Gheorghe Florin Cojocea, premiul III, și Florian Agu, mențiune. La clasa a XI-a, în același domeniu, romașcanii au obținut un premiu II, prin Mihaela Benea, un premiu III, prin Daniel Geman, și o mențiune, prin Otilia Mihaela Burcă. Toți elevii au fost pregătiți de profesoarele Iolanda Deaconu și Mirela Hurjui.

În domeniul resurselor naturale și protecția mediului, elevii de la „Petru Poni” au obținut un premiu II, prin Oana Burlacu, și două mențiuni, prin Emilia Mîrț și Paula Blaj, toate premiantele fiind pregătite de profesoarele Paraschiva Gavril și Maricica Niță. La electronică, automatizări și telecomunicații, la clasa a XI-a, Florin Bogdan Iștoc a obținut premiul II, fiind pregătit de profesorii Cristian Ilie, Lucian Negrescu, Neculai Șoltuz și Gheorghe Huci, iar în domeniul mecanic, Dumitru Leonard Omușoru a obținut premiul II, fiind pregătit de Florin Radu, Dorică Boanghenă și Gheorghe Apostol.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!