HomeEconomie

Oficial, Romanul are mai puțin de 1.000 de șomeri

Statisticile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț arată că romașcanii nu duc grija locului de muncă, mai puțin de o mie dintre ei fiind, oficial, în rândul șomerilor.

 

 

La începutul lunii decembrie, la Roman erau înregistrați în evidențe 964 de șomeri, dintre care 458 de femei. Jumătate dintre romașcanii fără loc de muncă – 495 de persoane – beneficiază de indemnizația de șomaj, în timp ce alți 469 sunt deja săraci lipiți pământului. Romanul se mândrește cu o pondere a șomajului de numai 2,03% din populația stabilă cu vârste cuprinse între 18 și 62 de ani, fiind situat pe locul trei în județ, după orașele Piatra Neamț și Roznov, din acest punct de vedere. În zona Romanului, cele mai mari ponderi ale șomerilor se înregistrează în comunele Văleni (12,57%), Oniceni (12,18%) și Boghicea (11,21%). La polul opus se află comunele Gherăești și Cordun, cu ponderi ale șomerilor de 1,43% și, respectiv, 1,58%. În total, în zona Romanului, 3.771 de șomeri își caută în mod oficial locuri de muncă. La nivelul județului Neamț, ponderea șomerilor în populația stabilă cu vârste cuprinse între 18 și 62 de ani este de 2,96%, iar rata șomajului, calculată în funcție de populația activă civilă, este de 5,36%.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Harakiri 10 ani ago

    Cifre scoase din burta, bibicilor. Dar cei care nu mai figureaza in evidente, unde sunt ? Isi fac vacantele pe la Paris, New York, Nisa ? Rusine de asa evidentze !!!

  • larisa lara 10 ani ago

    Se mandreste cica, asa scrie in articol. E bine ca in ziua de azi am ajuns sa ne mandrim cu somerii nostri, fie ei si 2% .