HomeEducatie

Oferta educațională a Romanului pentru anul școlar 2012 – 2013

Absolvenții de clasa a VIII-a din școlile romașcane și din comunele din zona Romanului au la dispoziție locurile din 59 de clase pentru a se înscrie la liceu.

 

În fiecare clasă sînt cîte 28 de locuri, socotite astfel încît toți absolvenții de gimnaziu să poată continua studiile la liceu. Astfel, Colegiul Național „Roman-Vodă” va avea din toamnă nouă clase, trei la specializarea Matematică – informatică, două  clase la specializarea Științele naturii, două  clase la specializarea Filologie și două  clase la specializarea științe sociale. Colegiul Național „Roman-Vodă” rămîne singurul liceu din oraș unde vor fi clase cu specializarea Matematică – informatică. La Colegiul Tehnic „Danubiana” vor funcționa 10 clase, o clasă din domeniul Protecția mediului, patru clase din domeniul Industrie alimentară, o clasă din domeniul Turism și alimentație, o clasă din domeniul Economic, o clasă din domeniul Industria textilă și pielărie și două clase de Mecanică.

Colegiul Tehnic „Miron Costin” va avea nouă clase: două clase din domeniul Turism și alimentație, o clasă din domeniul Economic, trei  clase din domeniul Mecanică, două clase din domeniul Construcții, instalații și lucrări publice și o clasă de Electromecanică. Liceul Tehnologic „Vasile Sav” va funcționa, în anul școlar 2012 – 2013, cu șapte  clase a IX-a: o clasă din domeniul Mecanică, trei  clase din domeniul Electronică și automatizări și trei  clase din domeniul Electric. Colegiul Tehnic „Petru Poni” va avea 10 clase a IX-a: două  clase de Protecția mediului, o clasă de Electromecanică, o clasă în domeniul Electric, o clasă de Construcții, instalații și lucrări publice, o clasă de Materiale de construcții, o clasă de Electronică – automatizări, o clasă de Mecanică și o clasă din domeniul Economic. La Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” va fi înființată o singură clasă, cu domeniul de studiu Agricultură.

Liceele vocaționale au un număr mai mic de clase. Liceul cu Program Sportiv va avea trei clase: o clasă pentru fotbal, o clasă de handbal și o clasă cu două grupe pe specializările atletism și judo. La Liceul Teologic Romano Catolic „Sfîntul Francisc de Assisi” vor funcționa două clase și tot două clase va avea și Liceul Teologic „Episcop Melchisedec Ștefănescu” (fostul Seminar Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe”).

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani va avea patru clase, cîte una pentru fiecare din specializările Matematică – informatică, Științe ale naturii, Filologie și Industrie textilă și pielărie. Cîte o clasă vor avea și liceele tehnologice din Adjudeni / Tămășeni, (domeniul Mecanică), Nisiporești / Botești (domeniul Industrie textilă și pielărie) și Valea Ursului (domeniul Industrie textilă și pielărie).

Comentarii

WORDPRESS: 0