A doua sesiune de admitere la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău!

HomeSocial

A doua sesiune de admitere la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău!

 

univ2Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău are 55 de ani de experienţă în învăţământul superior, fiind acreditată, atât pe plan naţional de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, cât şi pe plan internaţional de către European University Association, prin Institutional Evaluation Programme.

Oferta educaţională a celor 5 facultăţi, Inginerie, Litere, Ştiinţe, Ştiinţe Economice, Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii, cumulează un număr de 35 de programe de studii universitare de licenţă şi 26 de master. Admiterea variază ca metodologie de la o facultate la alta, dar se păstrează concursul de dosare la toate facultăţile în funcţie de mediile de bacalaureat şi de proba de specialitate de la acest domeniu.

La Inginerie, Ştiinţe şi Ştiinţe Economice vor fi concursuri de dosare pe bază de eseu motivațional, la Litere probe de competenţe, iar la Facultatea de Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii probe de aptitudini. Pe lângă aceste programe, studenţii Universităţii  „Vasile Alecsandri” din Bacău pot accesa cursurile Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic. Universitatea dispune de 2 campusuri universitare, Bibliotecă, 900 de locuri de cazare în cămine, Restaurantul Universității, Bază sportivă, Radio studențesc UNSR Bacău, postul de televiziune Academic TV. Corpul academic al Universității este format din asistenți, lectori, conferențiari și profesori, evaluați și confirmați de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, la nivel național, iar recunoașterea internațională rezultă din cele peste 116 acorduri inter-instituționale ERASMUS, cu 92 de universități din 22 de țări, proiecte de cercetare internaționale, doctorate în cotutelă internațională etc. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău poate asigura, de o durată de cel puțin un semestru, peste 150 de mobilități ERASMUS+ pentru studenți, plătite din fonduri europene. Oferta educațională pentru studii universitare de licență, master și doctorat este organizată, în principal, pe cerințele zonei centrale a Moldovei, coroborată cu capacitatea instituțională a Universității.

Pentru studiile universitare de licenţă oferta educaţională cumulează un număr de 144 de locuri bugetate şi 1373 de locuri cu taxă. De asemenea, studiile universitate de master oferă 40 de locuri bugetate şi 738 locuri cu taxă. Perioadele de înscriere pentru licenţă, precum şi taxele de înscriere ale celor cinci facultăţi pentru care puteţi opta sunt: Facultatea de Inginerie 1-16 septembrie, taxa de înscriere este de 120 ron; Facultatea de Litere 5-14 septembrie, 200 lei; Facultatea de Ştiinţe 5-13 septembrie, 5-12 septembrie (PIPP), 130 lei; Facultatea de Ştiinţe Economice 5-14 septembrie, 150 lei; Facultatea de Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii 1-7 septembrie, 300 lei (Educaţie fizică şi sport, Kinetoterapie) și 1-10 septembrie, 200 lei (Terapie ocupaţională).

Perioadele de înscriere şi taxele de admitere pentru master sunt: Facultatea de Inginerie 1-16 septembrie, 120 lei; Facultatea de Litere 5-13 septembrie, 200  lei; Facultatea de Ştiinţe 5-12 septembrie, 130 lei; Facultatea de Ştiinţe Economice 5-13 septembrie, 150 lei; Facultatea de Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii 1-8 septembrie, 300 lei.

Informaţii suplimentare puteți afla accesând www.ub.ro/admitere sau la telefon 0234/ 542 411.

 

AFISE ADMITERE cu locuri.cdr

 

AFISE ADMITERE cu locuri.cdr

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0